Nobel recap siste episode

Dramatisk «Nobel»-finale: Sikkerhetskrangelen er hentet fra virkeligheten

NB! Spoiler alert!

DRAMATISK: NRKs spenningsserie slutter svært dramatisk. Foto: NRK
DRAMATISK: NRKs spenningsserie slutter svært dramatisk. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Så var det over, åtte episoder med norsk kvalitetsdrama - og et svært virkelighetsnært sådan. «Nobel» har diskutert mange dilemmaer knyttet til Norge som fredsnasjon, og flere dramatiske scener er lagt tett opp til virkelige hendelser. Kveldens finaleepisode er ikke bare den mest dramatiske i serien, den belyser også en høyst reell problemstilling, knyttet til en hendelse som vi i Dagbladet minnes spesielt godt.

Dagbladets forsvarsekspert, Kristoffer Egeberg, går nærmere inn på dette i sin kommentar nederst i artikkelen.

For øvrig avrundes serien på eksemplarisk vis. Her er ingen løse tråder. Finaleepisoden svarte til og med på spørsmålet som ligger i undertittelen «Fred for enhver pris» (for jeg tenker jo at det er ment som et spørsmål): Nei, våre helter vil ikke ha fred for enhver pris, selv om de kan være interesserte i å ofre ganske mange penger for det. Flere titalls milliarder, faktisk.

  • NB: Dette er en recap, altså oppsummering, av siste episode i NRK-serien «Nobel». Hvis du ikke har sett den, må du slutte å lese nå. Les heller recappen av forrige ukes episode her.

Menn som ikke liker kvinner uten burka

Episoden starter der den forrige sluttet, så å si. Erling inviterer seg selv på besøk i VG-huset, og strener rett inn i redaksjonen og bort til reporter Rasch, som han har kommandert til å grave fram alt han kan om utenriksministerens (Umin) tur til Afghanistan. Rasch øyner trolig muligheten til å få en gullkilde i FSK, og hva gjør man ikke for slikt? Han kan fortelle at Umin med entourage skal til Mazar for å møte den afghanske energiministeren. Der skal de presentere «the Norwegian way», også skulle de egentlig truffet noen lokale veversker, men det er avlyst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer