SISTE SESONG: «Hver saga ender...» står det i traileren til den siste sesongen av den dansk-svenske serien «Broen». Video: SVT / DRVis merVis merVis mer Vis mer

Dramatisk smakebit fra siste sesong av «Broen»

Historien om politietterforsker Saga Norén får sin slutt.

(Dagbladet): Allerede våren 2016 ble det kjent at en fjerde sesong var på vei. Manusforfatterne har opplyst at denne sesongen blir den siste om politietterforsker Saga Norén og hennes svenske og danske kolleger.

I dag ble traileren til den fjerde sesongen sluppet.

Spoilervarsel!

I tillegg til at Sagas kollega Henrik Sabroe fortsetter jakten på sin forsvunnede familie, vises det klipp av en skremmende klovn på et sykehusrom, og en kvinne som er nær begravet opp til skuldrene og blir steinet til døde.

Gjennon traileren blir Henrik Sabroe gjentatte ganger spurt om hvordan det går med Saga, uten å kunne svare.

Utelukker ikke Bodnia

SAGA: Henrik Sabroe blir i traileren spurt gjentatte ganger om hvor Saga er, og hvordan hun har det. Men han kan ikke svare. Foto: SVT / DR
SAGA: Henrik Sabroe blir i traileren spurt gjentatte ganger om hvor Saga er, og hvordan hun har det. Men han kan ikke svare. Foto: SVT / DR Vis mer

Manusforfatter Hans Rosenfeld har ikke utelukket at Sagas tidligere makker Martin Rohde, spilt av Kim Bodnia, kan dukke opp igjen. Rohde havnet i fengsel på slutten av sesong to, og var ikke med i tredje sesong.

- Kim Bodnias karakter Martin Rohde er fortsatt i fengsel, han er ikke død, har Rosenfeldt, tidligere uttalt til The Guardian.

Omkring 16 sekunder inn i traileren vises en skikkelse som holder en annen person opp mot veggen. Dette ser ut til å være Martin Rohde, men teamet bak serien har ikke bekreftet at han er tilbake.

Suksess

Det svensk-danske TV-samarbeidet har vært en suksess helt siden første sesong rullet over skandinaviske fjernsynsskjermer i 2011. Sesong tre ble sendt høsten 2015, og trakk hele 3,3 millioner skandinaver til TV-skjermene.

I november i fjor sa Bo Erhardt, produsent for «Broen», til NRK at mens de andre sesongene har hatt åpen slutt, runder de av denne gangen.

- Slutt på «Broen»? Hvorfor? spør NRKs journalist.

- Fordi Sagas reise er slutt, svarer Erhardt kryptisk.

SVT har allerede varslet at seriepremieren blir 1. januar 2018. Ifølge NRK ønsker de å sende episodene enten samtidig, eller kort tid etter at de blir sendt i våre naboland.