Dramatisk videoinnspilling for «X-Factor»-Gabrielle

Ble kastet av buss i London.

Gabrielle (26) sikter mot stjernehimmelen.

Men da hun spilte inn videoen til «Ring meg» i London, dukket det opp uventede problemer.

Det måtte bli London. Gabrielle Leithaug elsker å reise, og måtte ut av landet for å lage den. Selv om hun synger på kav bergensk.

- Men vi møtte på noen uventede problemer, sier Gabrielle.

Kastet av bussen Videoen er skutt rundt om i storbyen - blant annet på markeder og offentlige kommunikasjonsmidler, der man trenger tillatelse for å filme.

- Vi var klar over det, men regnet med at det skulle gå. Og det gikk stort sett greit - helt til vi tok bussen, sier Gabrielle.

Da opptakene startet, relativt diskret, mens hun mimesang inn i kamera, dukket en betjent opp. Han ble rasende og tok regelrett og kastet Gabrielle og filmteamet av bussen.

«X-Factor» Gabrielle har et sterkt ønske om å bli artist. Hun har sunget i kor hele livet, og er opptatt av låtskriving. Hun fikk et puff for to år siden da hun var med i «X-Factor», selv om hun røyk ut midtveis.

- Jeg ville klart det uansett, men «X-Factor» var fint å være med på, sier Gabrielle.

Hun vil ikke overdrive den eventuelle drahjelpen hun fikk av tv-eksponeringa gjennom realityprogrammet på TV2.

- Det er ikke noe som heter drahjelp. I den bransjen må du dra deg selv.

Uten filter Da hun byttet ut engelske tekster med norske, fikk hun napp hos Norges største plateselskap, Universal. Hun er ikke i tvil om at det er riktig å synge på morsmålet.

«RING MEG»: - Nå er jeg tilbake - 7000 ganger sterkere enn i «X-Factor». Og jeg har ikke tenkt å bli noen døgnflue, sier Gabrielle. Nå lanserer hun «Ring meg», låta plateselskapet håper på skal bli en sommerhit. Foto: Anders Grønneberg
«RING MEG»: - Nå er jeg tilbake - 7000 ganger sterkere enn i «X-Factor». Og jeg har ikke tenkt å bli noen døgnflue, sier Gabrielle. Nå lanserer hun «Ring meg», låta plateselskapet håper på skal bli en sommerhit. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- Det var deilig å bli kvitt filteret ved å synge på engelsk, sier Gabrielle.

«Ring meg» er i ferd med å bli plukket opp av flere radiostasjoner. Den handler om den telefonen man venter på etter første date.

Best som singel - Jeg tror den treffer alle som dater, eller har gjort det, og dermed rammer den vel de aller fleste, sier Gabrielle.

Selv er hun lei av å date, og trives best som singel.

- Orker ikke tanken, er lei av å date - det tar bare fokus bort fra musikken, sier Gabrielle.