Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Drammen-restaurant ut mot VG etter beskyldninger om matjuks

Avisa beklager.

SKUTEBRYGGA: Skutebrygga i Drammen, Buskerud. Foto: Tom Schandy / NN / Samfoto
SKUTEBRYGGA: Skutebrygga i Drammen, Buskerud. Foto: Tom Schandy / NN / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Drammen-restaurant serverte gris i stedet for villsvin», skrev VG 21. april i år.

Artikkelen var del av en artikkelserie der avisa har «avdekket» restauranter som serverer noe helt annet enn det som står på menyen, og restauranten Skutebrygga i Drammen var blant serveringsstedene som fikk stryk.

Men nå viser det seg at testen som VG benyttet ikke holder mål.

Beklager «Analyserapporten fra laboratoriet viste at villsvinretten VG fikk servert på Skutebrygga restaurant i Drammen, var svin. Nå er det avdekket at denne rapporten var feil», skriver avisa i dag.

Analyseselskapet Eurofins skal ha oppdaget at en menneskelig feil førte til at DNA-analysen de ga VG fra besøket ved Skutebrygga var uriktig.

VG beklager nå sitt første oppslag.

- Vi kan bare beklage overfor Skutebrygga. De har blitt gjort urett. Nå er vi opptatt av å erkjenne feilen og komme med riktig versjon, sier nyhetsredaktør Gard Steiro i dagens VG.

Måtte oppklare selv Feilen skal ha blitt oppdaget etter at innehaveren ved Skutebrygga selv tok kontakt med Eurofins for å be om nye DNA-prøver.

- Vi er veldig lei oss for det som har skjedd. Vi har fått innsyn i Skutebryggas sporbarhetsdokumentasjon og de har veldig god kontroll på hvor råvarene kommer fra, derfor er det veldig trist at vår feil har gått ut over dem, sier administrerende direktør Jon Ragnar Røed i Eurofins til VG. 

Styreleder for Skutebrygga sier at VG fikk dokumentasjon som indikerte at Eurofins funn ikke kunne stemme før første artikkel ble publisert.

- Vi har fått mange negative tilbakemeldinger og det er liten tvil om at disse sakene har skadet vårt omdømme. Vår innehaver er en dyktig fagmann som er profilert i sitt nærmiljø, og dette har vært tungt for ham, sier styreleder George H. Fulford til VG.

- Vi visste at testen ikke stemte Til Dagbladet forteller Fulford at han er glad for at VG nå legger seg flate, restauranten vurderer ikke på det nå værende tidspunktet å forfølge saken.

- Nei, vi er først og fremst tilfredse med at de faktiske forhold er avdekket, og at det vi visst hele tiden, er dokumentert. Skutebrygga har gjort en kjempejobb med å snakke med leverandør og produsenten i Frankrike. Vi har stått støtt hele tiden, og visst at denne testen ikke stemte.

- Hva tenker dere om at restauranteieren selv måtte oppklare dette?

- VG fikk indikasjoner på at det kunne vært noe feil med testen, så de kunne ha avventet før de publiserte artikkelen. Men de har tatt saken veldig alvorlig i etterkant, og har nå gitt en uforbeholden beklagelse. Vi er fornøyde med det, sier Fulford.

Han spår også at restauranten vil kunne rettet opp det troverdighetsproblemet restauranten har fått etter VGs artikkel.

Nye analyser Laboratoriet i Tyskland som har utført DNA-analysen sier de på det sterkeste beklager det som har skjedd.

VG skrev i samme artikkelserie at Mona Lisa restaurant i Oslo serverte flere retter som ikke stemte overens med det som sto på menyen. Disse prøvene er blitt analysert for tredje gang, og skal være korrekte.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!