Drap i alle varianter

Anne B. Ragde topper listene med sine feelgood-romaner. Men de første skriveriene handlet om mord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Anne B. Ragde har ikke alltid skrevet fargesterke generasjonsromaner med bred appell til det norske folk. Den frodige forfatteren fra Trøndelag begynte som kriminalforfatter. Hun har også skrevet romaner med sterke innslag av rå sex og brutal maktkamp mellom kjønnene.

I disse dager nyutgis Ragde-titler som «En kald dag i helvete», «Lille Petter edderkopp» og «Zona Frigida» - fortellinger der forfatteren ikke akkurat legger noe papp imellom. Og hun har ikke noe problem med å vedkjenne seg sin kriminelle fortid.

Forbannet godt

-  Jeg sendte en krimnovelle til A-Magasinet. Den handlet om en dame som tror at mannen er utro. Han er borte hver eneste ettermiddag. Så hun tar kål på\'n. Men så viser det seg at det han egentlig drev på med, var å snekre en krydderhylle til henne nede i hobbyrommet sitt.

-  Kom den på trykk?

-  Nei, den ble refusert av Per Egil Hegge. Han la til: «Men de skriver jo forbannet godt da, Ragde.» Det var jo inspirerende. Så jeg skrev to til, en om soppforgiftning og en om to laksefiskere som gikk i strupen på hverandre. De ble antatt, den siste til og med som påskekrim i Villmarksliv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer