Drap i klosteret

Intriger og begjær bak klostermurene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Når kongens utsending blir funnet hodeløs på et kloster i Sør-England, går ikke det upåaktet hen hos Henrik den 8.s mektige kansler, Lord Cromwell. Han sender sporenstreks den pukkelryggede advokaten Matthew Shardlake for å rydde opp i saken, men det blir en vanskelig og farlig oppgave.

1530-åra var en brytningstid i England, etter at Henrik den 8. ville ha ny kone, og i den anledning proklamerte seg som kirkens overhode og brøt alle bånd til paven. For munkene og nonnene i de mange klostrene rundt omkring i landet må dette bruddet ha kommet som et sjokk. Etter mange hundre år med et liv i fred og fordragelighet bak klostermurene, ble de nå utsatt for inngrep som fratok dem både privilegiene og rikdommene de hadde samlet seg. Kongens utsendinger er ikke spesielt velkomne i klostrene, men abbedene kan heller ikke la være å ta imot dem, i frykt over hva konsekvensene kan bli. Dermed får Matthew Shardlake og hans medhjelper Mark Poer full adgang til hele klosteret i Scarnsea, delvis for å avdekke eventuelle misligheter, men mest for å finne ut hvem som hogget hodet av Shardlakes forgjenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer