Drap i Store Studio

Debatten gikk langs en akse som ville gjort Oddvar Stenstrøm misunnelig, skriver Marte Michelet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LÅ I KORTENE: Det lå i kortene i at alle gårsdagens debattprogrammer på TV kom til å koble trippeldrapet på Kalbakken med tvangsekteskap og «pakistansk kultur», lenge før fakta i saken foreligger.

Merkeligere er det at kulturprogrammet Store Studio ikke klarte å holde fingrene unna, og gjorde første del av sendingen i går om til et politisk debattprogram.

MED ALVORSTUNG og Dagsnytt-aktig stemme åpner programleder Anne Lindmo showet med å fortelle oss at Hege Storhaugs nye bok «Men størst av alt er friheten» er blitt «ubehagelig aktuell» etter disse drapene. Storhaug ønskes velkommen og får framstille seg selv som en slags 911-sentral for undertrykte minoritetskvinner, før Martine Aurdal introduseres og de to barker sammen i debatt om hvorvidt norske feminister kunne gjort mer for å hindre at søstrene ble drept.

STORHAUG VAR HELT sikkert invitert for å snakke om boka si lenge før drapene, og så følte redaksjonen at de ikke kunne overse dagens store nyhet. Greit nok. Men Storhaug fikk ingen motstand fra den ellers munnrappe programlederen da hun slo fast at dette dreier seg om æresdrap, og debatten gikk langs en akse som ville gjort Oddvar Stenstrøm misunnelig. Det er langt mer kinkig å håndtere Norges mest kontroversielle debattant enn de gjestene som vanligvis befolker Store Studio, og i går gikk dessverre Anne Lindmo på trynet. Hvis det skal gjøre på denne måten bør nok Store Studio holde seg til skjønnlitterære mord i framtida.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer