Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Drap i Store Studio

Debatten gikk langs en akse som ville gjort Oddvar Stenstrøm misunnelig, skriver Marte Michelet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LÅ I KORTENE: Det lå i kortene i at alle gårsdagens debattprogrammer på TV kom til å koble trippeldrapet på Kalbakken med tvangsekteskap og «pakistansk kultur», lenge før fakta i saken foreligger.

Merkeligere er det at kulturprogrammet Store Studio ikke klarte å holde fingrene unna, og gjorde første del av sendingen i går om til et politisk debattprogram.

MED ALVORSTUNG og Dagsnytt-aktig stemme åpner programleder Anne Lindmo showet med å fortelle oss at Hege Storhaugs nye bok «Men størst av alt er friheten» er blitt «ubehagelig aktuell» etter disse drapene. Storhaug ønskes velkommen og får framstille seg selv som en slags 911-sentral for undertrykte minoritetskvinner, før Martine Aurdal introduseres og de to barker sammen i debatt om hvorvidt norske feminister kunne gjort mer for å hindre at søstrene ble drept.

STORHAUG VAR HELT sikkert invitert for å snakke om boka si lenge før drapene, og så følte redaksjonen at de ikke kunne overse dagens store nyhet. Greit nok. Men Storhaug fikk ingen motstand fra den ellers munnrappe programlederen da hun slo fast at dette dreier seg om æresdrap, og debatten gikk langs en akse som ville gjort Oddvar Stenstrøm misunnelig. Det er langt mer kinkig å håndtere Norges mest kontroversielle debattant enn de gjestene som vanligvis befolker Store Studio, og i går gikk dessverre Anne Lindmo på trynet. Hvis det skal gjøre på denne måten bør nok Store Studio holde seg til skjønnlitterære mord i framtida.

KINKIG: - Det er langt mer kinkig å håndtere Norges mest kontroversielle debattant enn de gjestene som vanligvis befolker Store Studio, skriver Marte Michelet.
DEBATTERTE TRIPPELDRAPET: Anne Lindmo og «Store Studio».