Drap med en latter

Orginalt thrillerbidrag til eldrebølgens filosofi

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: At de gamle er eldst, er en uomtvistelig sannhet. Jonatan Ruud i «Blues for en aldrende morder» setter seg som mål å føre ytterligere bevis for denne påstand. Siden han var sytten, har han tjent sitt daglige brød gjennom en noe særegen yrkeskombinasjon.

Utad har han hatt stor suksess som tegneserietegner. I det skjulte har han tatt på seg en rekke oppdrag som leiemorder.

En felle

Nå nærmer han seg de åtti og er still going strong. Det mener han i alle fall selv. Oppdragsgiverne hans er imidlertid av en annen oppfatning. De tviler til og med på at det er Ruud som har utført de siste oppdragene. De vil ha ham av veien og beslutter seg for å sette opp en felle for ham. Det er ikke særlig klokt av dem. Ruud er en mann av ære og handlekraft. En slu rev er han også. Hvordan det går, skal ikke røpes her, men så pass må vel kunne sies at Ruud er mann for å sette den yngre garde ettertrykkelig på plass.

Det er en mystisk organisasjon Ruud arbeider for. De tilrettelegger og utfører mord på oppdrag fra personer og institusjoner over hele verden, og de har drevet sin virksomhet helt siden krigens dager. At kontoret deres ligger i Oslo (!), kan vel få noen hver til å skvette til. På den andre siden kan man sette et stort spørsmålstegn ved hvor troverdig handlingen i «Blues for en aldrende morder» er. I et fantasiprodukt som dette spiller det imidlertid en underordnet rolle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.