SKRIVER GODT: Jon Michelet. FOTO: LARS EIVIND BONES
SKRIVER GODT: Jon Michelet. FOTO: LARS EIVIND BONESVis mer

Drap og fotball i ny Michelet-krim

Thygesen vender tilbake — men han er ikke helt på høyden.

||| BOK: Vilhelm Thygesen (72) er tilbake igjen, to år etter den utmerkede «Mordet på Woldnes».

Denne gangen havner den gamle hedersmannen midt i et drap i et førstedivisjonslag i Østfold.

Skalldyr
Thygesens gamle venn, finansmannen Bernie Levin, er blitt medeier av Baugen IL, og nye penger og innkjøpte spillere har sørget for at laget har rykket opp i Adeccoligaen. Levin har også kjøpt Baugen Fjordhotell, hvor han også har store planer.

Thygesen — som i høyden er medium fotballinteressert — blir invitert på skalldyrfest på hotellet sammen med laget, men utpå natta blir klubbens stjernespiss funnet druknet i sjøen utenfor.

Brasilianer
Den døde er brasilianeren Jorghino, den ene av to utlendinger på laget. Han var kjæreste med Gunn Sletter, søsteren til Baugens andre spisskjempe, Stein Sletter, som ikke alltid oppfører seg like taktfullt.

Alle mener at Jorghino må ha ramlet ned fra moloen ved et uhell, men Thygesen er ikke helt overbevist — og får rett, men ikke på den måten han trodde.

Småsjarmerende
«Døden i Baugen» er en tynn bok, knapt 200 sider, og den er også ganske tynn rent handlingsmessig. Selv om det blir begått både ett og to og tre drap stiger ikke spenningskurven så veldig, og det hele blir en ganske bedagelig og småsjarmerende opplevelse.

Michelet skriver som vanlig veldig godt og boka er full av fine og treffende observasjoner, men som kriminalroman betraktet griper ikke handlingen så hardt tak i leseren, og Thygesens rolle i etterforskningen blir i det store og hele nokså tilgjort.

Anmeldelsen sto på trykk i Dagbladet 8. mars 2010.

Drap og fotball i ny Michelet-krim