REVOLVER-EMOJI: En av de mest populære symbolene å sende hverandre via tekstmeldinger. Den mer tradisjonelle revolver-emojien til Apple skal nå byttes ut med en vannpistol, hevder The Guardian. Foto: AppleFoto: Unicode
REVOLVER-EMOJI: En av de mest populære symbolene å sende hverandre via tekstmeldinger. Den mer tradisjonelle revolver-emojien til Apple skal nå byttes ut med en vannpistol, hevder The Guardian. Foto: AppleFoto: UnicodeVis mer

Drap og skyting i USA gjør at Apple vil bytte denne med et leketøy

Fra grått metall til grønn ufarlig plastikk.

(Dagbladet): Det er avisa The Guardian som melder dette.

Apple publiserte en pressemelding mandag som forteller at det kommer rundt 100 nye emojis med det nye operativsystemet Ios 10 i september.

For de uinnvidde er emojialfabetet bildesymboler man sender i stedet for, eller som et supplement, til tekst.

VANNPISTOL: Slik ser den nye revolveremojien ut. Foto: Apple
VANNPISTOL: Slik ser den nye revolveremojien ut. Foto: Apple Vis mer

Blant annet vil brukere av Apples produkter få mulighet til å sende hverandre regnbueflagg, og det legges også til flere kvinneidrettsutøvere, skriver Apple.

- Oppdateringen inneholder også nye design av flere populære emojis, står det kryptisk i pressemeldingen hvor det dukker opp et bilde av en grønn vannpistol.

The Guardian ringte teknologiselskapet for å få svar på om leketøyet erstatter den langt «farligere» utgaven.

Talspersonen ville ikke bekrefte påstanden, men avisa bekrefter via anonyme kilder at revolveren byttes ut med den grønne vannpistolen. Grunnen skal være det økende antallet drap- og voldsepisoder knyttet til skytevåpen i USA.

En lang rekke sivile har blitt skutt og drept av politiet i landet, og tjenestemenn blir også angrepet og skutt av frustrerte borgere grunnet økende misnøye rettet mot landets politistyrker.

USA er imidlertid et land fullt av motsetninger.

I juli var Dagbladet i Cleveland under valgkampen til Trump. Der er det helt lovlig å bevege seg offentlig med håndvåpen, halvautomatiske rifler og pumpehagler.

Men det er ikke lov til å gå med vannpistoler på gata:

Frukt og vannpistol er ulovlig, men halvautomatiske gevær er lov