Drapet på JonBenet

Andre juledag 1996 ble fem år gamle JonBenet Ramsey funnet voldtatt og drept i kjelleren hjemme i Boulder, Colorado. Fortsatt er ingen pågrepet for ugjerningen. I kveld sender TVNorge en dokumentar om saken.

I den amerikanske dokumentarfilmen «Hvem drepte JonBenet?» forteller foreldrene John og Patsy Ramsey for første gang sin versjon av saken. Helt fra starten av var de mistenkte. De er et av de mest forhatte parene i USA, og har flyttet fra Colorado til Atlanta, hvor de bor sammen med sin 11 år gamle sønn.

Lille JonBenet Ramsey var en såkalt skjønnhetsdronning. Hun var med på mange skjønnhetskonkurranser for småbarn, og foreldrene tjente store penger på sin dokkeaktig pene datter.

På vei hjem fra et vennebesøk 1. juledag sovnet JonBenet i bilen. Foreldrene bar henne inn og la henne i senga. Neste morgen fant moren et brev på bakdøren. Der sto det: «Vi har din datter.» JonBenets seng var tom, og foreldrene ringte politiet.

Da politiet kom og begynte å undersøke huset, fant faren henne død i kjelleren. Det at JonBenet, som liksom var kidnappet, ble funnet av faren i hjemmet, var veldig uvanlig, og fikk både politi og presse til å mistenke ham.

Hvem som hadde drept henne, er fortsatt et mysterium. Men det er mange ting som ikke stemmer i denne uhyggelige saken. Brevet ble skrevet på Ramseys eget brevpapir. Liket ble funnet i et «hemmelig» rom i kjelleren som bare foreldrene kjente til. Eksperter mener at JonBenet viste tydelige tegn på å ha vært seksuelt misbrukt.