Drapsbølge ryster musikere i Mexico

Tre artister drept på én uke.

(Dagbladet.no): På én uke har tre musikere blitt drept i Mexico.

To dager etter at den meksikanske sangeren Zayda Peña (28) ble drept i Nord-Mexico, ble Sergio Gómez funnet død i delstaten Michoacan lenger sør i landet. Gómez var vokalist i gruppa K-Paz de la Sierra, som hadde mange fans både i USA og Mexico.

Ifølge den meksikanske avisa La Jornada var han blitt torturert, og liket skjendet.

Dernest ble trompetisten Jose Luis Aquino (33) funnet drept i delstaten Oaxaca.

Ingen narkosangere

Det skjedde torsdag, samme dag som Peña og Goméz var nominert til Grammy-priser.

Ifølge AP døde Aquino av gjentatte slag mot hodet. Hendene og føttene hans var bundet, og han ble funnet med en plastikkpose over hodet. Aquino etterlater seg en kone og to barn i stillehavsbyen Puerto Escondido, berømt for sitt surfemiljø.

- Han var et godt menneske og kranglet aldri med noen. Han røyket ikke og brukte ikke narkotika, sier Francisco Conde, vokalist og gitarist i Aquinos band Los Conde, ifølge AP.

BLE KVALT: Fans uttrykker sin sorg over drapet på Sergio Gómez, ved katedralen i Mexico City onsdag denne uka. Gomez ble torturert og kvalt til døde i en rekke drap på musikere. Foto: AP PHOTO/SCANPIX
BLE KVALT: Fans uttrykker sin sorg over drapet på Sergio Gómez, ved katedralen i Mexico City onsdag denne uka. Gomez ble torturert og kvalt til døde i en rekke drap på musikere. Foto: AP PHOTO/SCANPIX Vis mer

Heller ikke Peña eller Gsmez forbindes med såkalte «narcocorridos», sanger om narkotikatrafikken som går gjennom landet.

Peña har riktig nok tatt til motmæle mot narkotikatrafikk og vold i noen av tekstene til gruppa hun sang i, Zayda y los Culpables, og en av sangene inneholder en referanse til en henrettelse. Likevel er de fleste av det mer romantiske slaget, ifølge La Jornada.

Bandet til Gsmez er på sin side kjent for sine dansevennlige låter med intense rytmer og kraftige trommer.

- Vi er livredde. Alle er i samme båt, sier en representant fra gruppa Los Tucanes del Norte til La Jornada.

Ble brukt av narkobaron

Drapene kommer et drøyt år etter at musikeren Valentin Elizalde ble drept i november i fjor.

Politiet etterforsker en mulig sammenheng mellom drapet og det faktum at Elizaldes sang «To My Enemies» ble brukt av en narkobaron i en nettpublisert video, ifølge Dallas News

I desember i fjor ble Javier Morales Gomez fra bandet Los Implacables del Norte skutt i en park i Michoacan.

Drapsbølge ryster musikere i Mexico

Narkotikatrafikken blomstrer i delstaten der fire medlemmer fra gruppa Banda Fugaz også ble skutt og drept i februar i år.

- I år og i fjor har vi sett mye vold. Vi vet ikke hvor vi kommer til å få det neste drapet, sier Carolina Jaramillo, Sergio Gsmez\' manager, ifølge La Jornada.

Les også: Zayda Peña (28) ble drept ved grensa til Texas

TORTURERT: Politiet står over liket av Jose Luis Aquino (33), en trompetist som ble torturert og kvalt i delstaten Oaxaca denne uka. Det er det tredje musikerdrapet på en uke.
FRONTFIGUREN ER BORTE: Bandmedlemmene i det mestselgende bandet K-Paz de la Sierra ved kisten til sin drepte frontfigur Sergio Gómez, under begravelsen i Mexico City.