Drapsdommen kan blir film

«Max Manus»-regissørene har vært i kontakt med Tjostolv Moland og Joshua French om å lage film av historien deres. Samtidig har flere forlag bokplaner.

BOK OG FILM: Tjostolv Moland og Joshua French er årets kanskje aller mest omtalte personer i Norge. Nå blir historien deres bok — og kanskje også film.
BOK OG FILM: Tjostolv Moland og Joshua French er årets kanskje aller mest omtalte personer i Norge. Nå blir historien deres bok — og kanskje også film. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Tjostolv Moland og Joshua French har fått utallige spaltemeter og forsider i norske aviser. Nå kaster forlag og filmfolk seg inn i kampen om å fortelle historien deres.

«Max Manus»-regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning er allerede på saken.

—Vi har vært i kontakt med flere journalister som har vært der nede for å finne ut om dette kan være et mulig prosjekt. Vi er interesserte i saken, forteller Sandberg, som nå er på plass i Toronto for å vise fram «Max Manus».Regissøren har foreløpig ikke møtt Moland og French personlig, men har fått videreformidlet beskjeder til og fra fengselet. Han er ikke i tvil om at det både i bok- og filmbransjen er stor interesse rundt skjebnen til de to nordmennene.

—Dette er en sak som har fått stor oppmerksomhet i Norge, og det er nok flere som ser at dette er en historie som kan passe til bok eller film.

Ønsker det sterkeste

Sandberg understreker at det er altfor tidlig å si noe om en eventuell film om Kongo-saken vil bli realisert.

—Vi er for tida inne på flere prosjekter, men vi vet ikke hva som blir vår neste film. Det viktigste for oss er å finne den beste, sterkeste og mest interessante historien å fortelle, så vil tida vise om dette er en slik historie. Det viktigste nå er å se hvordan det går med gutta der nede.Den kritikerroste regissøren Erik Poppe har reist mye i Afrika og er svært engasjert i Kongo-saken. Han mener det er flott hvis noen lager film om den — så lenge den settes inn i et større perspektiv.—Den spennende historien her er ikke om disse gutta er utsatt for justismord eller ikke. Det interessante er hverdagen i Kongo og den omfattende lyssky virksomheten der hvite kjeltringer og leiesoldater utnytter lokalbefolkningen og tømmer landet for ressurser. En film som omhandler dette, oppfordrer jeg til å lage, sier Poppe, som mener norsk presse så langt har opptrådt altfor ensidig i saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer