Drapsdømt lege gråt av glede da Jackson-familien tapte rettssaken

- Men jeg ville ikke valgt ham som lege, sier juryleder.

VIL RENVASKES: Michael Jacksons lege ble dømt for uaktsomt drap på popstjerna. Men konsertarrangøren som hyrat ham kan ikke klandres for dødsfallet, mener Los Angeles-rett. Foto: SCANPIX/AP Photo
VIL RENVASKES: Michael Jacksons lege ble dømt for uaktsomt drap på popstjerna. Men konsertarrangøren som hyrat ham kan ikke klandres for dødsfallet, mener Los Angeles-rett. Foto: SCANPIX/AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Michael Jackson-fans raste da det natt til torsdag ble klart at konsertarrangøren AEG Live ikke kan holdes ansvarlige for popstjernas dødsfall i juni 2009.

Det til tross for at det ble slått fast at det var AEG som hadde hyret Conrad Murray som Jacksons lege. Murray ble i 2011 dømt til fire års fengsel for uaktsomt drap på Michael Jackson.

Gråt - Jeg begynte å gråte da jeg hørte avgjørelsen, fordi verden for en gangs skyld fikk vite noen av faktaene i denne saken, skal Murray ifølge The Independent ha uttalt til det amerikanske TV-programmet NBC Today.

Retten i Los Angeles mener Murray var kompetent til å behandle den fallerte superstjerna, som planla et storslagent comeback på konsertscenen da han tok en overdose medisiner for over fire år siden.

Legen er snart ferdig med å sone sin dom, og kjemper fortsatt for å bli renvasket. Hans advokat Valerie Wass sier den siste rettskjennelsen ikke får noe å si for en eventuell ankesak, men påpeker at den kan bety mye for å renvaske Murray i opinionen.

Har ikke vurdert etikken Men i Los Angeles Times poengterer juryformannen i saken at retten ikke har tatt stilling til legens etiske avveininger da han administrerte store mengder legemidler, blant annet det kraftige narkosemiddelet propofol, til Michael Jackson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer