Drapsdømt lege gråt av glede da Jackson-familien tapte rettssaken

- Men jeg ville ikke valgt ham som lege, sier juryleder.

VIL RENVASKES: Michael Jacksons lege ble dømt for uaktsomt drap på popstjerna. Men konsertarrangøren som hyrat ham kan ikke klandres for dødsfallet, mener Los Angeles-rett. Foto: SCANPIX/AP Photo
VIL RENVASKES: Michael Jacksons lege ble dømt for uaktsomt drap på popstjerna. Men konsertarrangøren som hyrat ham kan ikke klandres for dødsfallet, mener Los Angeles-rett. Foto: SCANPIX/AP PhotoVis mer

(Dagbladet): Michael Jackson-fans raste da det natt til torsdag ble klart at konsertarrangøren AEG Live ikke kan holdes ansvarlige for popstjernas dødsfall i juni 2009.

Det til tross for at det ble slått fast at det var AEG som hadde hyret Conrad Murray som Jacksons lege. Murray ble i 2011 dømt til fire års fengsel for uaktsomt drap på Michael Jackson.

Gråt - Jeg begynte å gråte da jeg hørte avgjørelsen, fordi verden for en gangs skyld fikk vite noen av faktaene i denne saken, skal Murray ifølge The Independent ha uttalt til det amerikanske TV-programmet NBC Today.

Retten i Los Angeles mener Murray var kompetent til å behandle den fallerte superstjerna, som planla et storslagent comeback på konsertscenen da han tok en overdose medisiner for over fire år siden.

Legen er snart ferdig med å sone sin dom, og kjemper fortsatt for å bli renvasket. Hans advokat Valerie Wass sier den siste rettskjennelsen ikke får noe å si for en eventuell ankesak, men påpeker at den kan bety mye for å renvaske Murray i opinionen.

Har ikke vurdert etikken Men i Los Angeles Times poengterer juryformannen i saken at retten ikke har tatt stilling til legens etiske avveininger da han administrerte store mengder legemidler, blant annet det kraftige narkosemiddelet propofol, til Michael Jackson.

- Vi mener legen var kompetent. Men det betyr ikke at vi mener han opptrådde etisk. Hadde det vært et spørsmål om etikk kunne utfallet blitt annerledes. Han gjorde noe han ikke burde gjøre, sier juryformann Gregg Barden.

PLANLA COMEBACK: Men Michael Jackson rakk bare å annonsere sin nye konsertserie før han døde i 2009.- Foto: SCANPIX/AP Photo
PLANLA COMEBACK: Men Michael Jackson rakk bare å annonsere sin nye konsertserie før han døde i 2009.- Foto: SCANPIX/AP Photo Vis mer

- Jeg ser ikke på dette som noen renvasking av Conrad Murray. Jeg ville ikke selv valgt ham som min lege, sier Barden.

Michael Jacksons familie krevde i utgangspunktet 85 millioner dollar til hver av stjernas tre barn, pluss til 35 millioner dollar til moren Katherine, i erstatning fra AEG Live.

Det er antatt at Jackson ville tjent over en milliard dollar på comebacket, når både billett- og merchandiseinntekter er medregnet.

DØMT: For to år siden ble bildet av en død Michael Jackson offentliggjort som en del av bevismaterialet mot Conrad Murray. Han ble dømt for uaktsomt drap. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO
DØMT: For to år siden ble bildet av en død Michael Jackson offentliggjort som en del av bevismaterialet mot Conrad Murray. Han ble dømt for uaktsomt drap. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO Vis mer