Drapsdømt skrev bestselger

Yvonne Johnson (39) er den eneste indianerkvinnen i Canada som soner en livstidsstraff for overlagt drap. Nå har hun skrevet boka om sitt liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

14. september 1989 døde Chuck Skwarok etter et fylleslagsmål i huset til Yvonne Johnson og ektemannen Dwayne Wenger i Wetaskiwin i Canada. Til stede var også Yvonnes kusine Shirley Anne Salmon og en nabo, Ernest Jensen. De to mennene dumpet liket på en søppelfylling, der det ble funnet dagen etter. Alle fire ble arrestert.

Shirley Anne gjorde en avtale med aktoratet der hun la all skyld på Yvonne og slapp fri etter rettssaken. Ernest og Dwayne fikk ti år hver for forsettlig drap. Yvonne fikk 25 år for overlagt drap. Nå har hun sonet 12 av dem. Hun vil ikke slippe ut før i 2014, i en alder av 53 år.

Big Bears tippoldebarn

Yvonne er av norsk avstamning på farssiden, og på morssiden er hun tippoldebarn av den legendariske creehøvdingen Big Bear, og mens hun satt i fengsel kom hun over ei bok om hans liv, skrevet av den anerkjente kanadiske forfatteren Rudy Wiebe.

Yvonne kontaktet Wiebe, som fattet interesse for historien hennes. I seks år skrev de brev, snakket på telefonen og i fengslets.

Resultatet ble boka «Et stjålet liv - en indianerkvinnes reise», som kommer ut på norsk i disse dager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer