Drar hjem fra TV2-såpe

I Baren og Robinson stemmes deltagerne ut. I TV2s «Huset» flytter nå deltagerne ut fordi de ikke gidder å være med lenger.

Det kan bli tomt i gangene i den 700 kvadratmeter store villaen på Nordstrand som TV2 Interaktiv har leid til dokusåpen «Huset». Nå flytter nemlig de fire jentene i nettsåpen ut.

- Vi føler oss tråkket på av TV 2 siden dag en, sier Monica Dyrø (21) til Dagbladet.no. Hun flytter nå ut av huset sammen med Emma Bjørke (21), Joan Kristine Hammeren (24) og Kjersti Hole (22).

Utbryterne er skuffet over manglende seere, premier som uteblir, og rett og slett et kjedelig liv i huset når oppgaver og konkurranser ikke har blitt noe av.

- Det startet dårlig. På releasepartyet sa TV 2 at det ville komme masse presse og kjendiser. Vi sto alene og danset på gulvet sammen med tre sponsorer, sier Monica.

Nettsåpen har også slitt med mangler på nettsidene.

Fikk sexpoeng

De fire utbryterne er nå lei av å måtte bruke all fritid og ofre normal sosial omgang på et prosjekt de mener ikke fungerer.

- Jeg lurer litt på hvem vi skal underholde. Vi har kanskje 15 faste seere, sier Monica.

De er og skuffet over retningen prosjektet har tatt. De sier de ble lovet en seriøs serie som var annerledes enn Baren og Medusa.

- Etter at vi startet opp kunne vi lese på nettsidene at vi skulle få poeng for sex foran kamera, utseende og illojal opptreden i forhold til andre i gruppa. Det er noe helt annet enn det vi ble forespeilet, sier Emma.

De skal og ha blitt lovet en langweekend til et valgfri storby.

- Men vi har ikke fått en tur til Drammen en gang, sier Joan.

Hovedårsakene til problemene er i følge de fire for lite ressurser fra TV 2 sin side. Selv de minste ting skal ha bydd på problemer.

- Vi ba i begynnelsen om å få en whiteboardtavle til 200 kroner for å kunne organisere oss litt. Den har de fortsatt ikke greid å kjøpe, klager Emma Bjørke.

Markedsføringen har de delvis måttet stå for sjøl.

- Folk vet jo ikke at vi har flyttet inn, sier Monica. Hun skal være den eneste som har greid å bli presentert på TV 2 sine tv-sendinger, men den pressedekningen skaffet hun selv da hun dro på tur sammen med Kystpartiets Steinar Bastesen.

Nå flytter jentene ut. De varslet TV 2 Interaktiv i forrige uke, og nettselskapet har allerede søkt etter nye beboere. Utbryterne flytter nå sammen i et kollektiv.

- Men det blir litt rart. Jeg har vurdert å skru ned et av kameraene i «Huset» for å ta med til den nye leiligheten, sier Monica.

- Jeg har ikke fått noen signaler om at jentene har vært misfornøyde, og jeg ser ingen grunn til at de skulle være det heller, sier Gunnar Stavrum i TV2 Interaktiv til Dagbladet. Han sier programmet fortsetter med nye deltagere, og at responses har vært «som forventet».

DAMENE DRAR: «Huset» skulle bli en storsuksess. Nå er fire av deltagerne lei rot og lave seertall, og flytter ut. Tilbake i millionvillaen på Nordstrand i Oslo sitter tre gutter. TV2 søker nå nye deltagere. F: LARS EIVIND BONES