Drar Matlary ut av skapet

Martine Aurdal forteller hvorfor hun står fast på at Janne Haaland Matlary er en mørkekvinne.

(Dagbladet.no): I forrige uke gikk Aurdal ut og kalte professoren en mørkekvinne og en dobbeltspiller:

- Jeg mener hun bevisst framstår som en moderat konservativ KrF-politiker, mens hun internasjonalt framstår som en mørkekvinne. Janne Haaland Matlary er i sin fulle rett til å være både kristen og motstander av abort, prevensjon og homofili. Hun blir ikke noen dårligere professor av den grunn. Men når agendaen skjules punkteres den offentlige debatten, sier Aurdal.

Etter Aurdals kronikk i Dagbladet og det nye feministiske tidskriftet Fett, har kommentarredaktøren valfartet fra debatt til debatt, og tirsdag klokka 12.00 kan du altså møte henne på Dagbladet.no.

- Tull

Haaland Matlary, som er professor i internasjonal politikk, har på sin side tatt til motmæle. Hun mener at om man ikke er politisk korrekt i dette landet, er man ille ute. Det verste man kan være er katolikk. I en lengre kronikk redegjør hun for sin tilknytning til katolosismen. Men på nettmøte i Dagbladet.no vil hun ikke.

- Jeg kan ikke bruke mer tid på dette tullet nå, hele uka har gått med, sier hun.

- Mitt område er sikkerhetspolitikk. Haaland Matlary viser for øvrig til en kronikk som vil stå på trykk i Dagbladet i morgen.

Forfatteren Arne Berggren har også engasjert seg til forsvar for Matlary. Du kan lese kronikken hans her.

TIL KAMP: Debattredaktør i det feministiske tidsskriftet Fett Martine Aurdal mener professor Janne Haaland Matlary er en mørkekvinne. Foto: Janne Lindgren/ Klassekampen
TULL:</B> Professor Janne Haaland Matlary mener Aurdals angrep er tull, og vil ikke stille på nettmøtet.