Drar Winona Ryder og Depeche Mode inn i «WoW»-søksmål

Litt for lett å saksøke i USA?

TREKKES INN I «WOW»-SAK: Winona Ryder er, noe motvillig, nevnt i et søksmål mot selskapet bak «World of Warcraft». AP Photo/Chris Pizzello/Scanpix
TREKKES INN I «WOW»-SAK: Winona Ryder er, noe motvillig, nevnt i et søksmål mot selskapet bak «World of Warcraft». AP Photo/Chris Pizzello/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Den amerikanske spillbransjen er den siste tiden blitt utsatt for en rekke søksmål fra Erik Estavillo, som er blitt kjent som en «serial suer» - en som tilsynelatende håper å tjene penger på å saksøke i øst og vest.

Senest i går ble spillkjempen Activision Blizzard saksøkt av Estavillo, skriver Game Politics.

Han mener at selskapet, som står bak «World of Warcraft», driver «villedende» forretningsvirksomhet i det enormt populære onlinespillet, ettersom de «fortsetter å understøtte et virtuelt miljø som er skadelig for spillets brukere ettersom de er tvunget til å følge spillets snikete og villedende retningslinjer.»

Har flere lidelserEstavillo hevder blant annet at «World of Warcraft» er designet slik at spillerne må gå eller løpe i et kalkulert sakte tempo, noe som fører til at spilleren bruker lenger tid på å komme seg dit han eller hun skal i spillet. Dette skal ifølge saksøkeren føre til at spilleren må bruke lenger tid på å fullføre spilloppdrag, noe som igjen fører til høyere abonnementsinntekter for Activision Blizzard.

Raskere transportmuligheter blir kun tilgjengelig ved å kjøpe tilleggspakker eller ved at spilleren går opp i gradene, påpeker Estavillo videre.Ifølge søksmålet har disse spillmekanismene nær tilknytning til en rekke at Estavillos helseproblemer som tvangstanker, agorafobi, panikkangst, depresjon og Crohns sykdom - lidelser han videre knytter til «EverQuest»-spilleren Shawn Wooley, som tok livet av seg i 2001.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer