- Drastisk skole-reality

NRKs «Klasse 10 B» får kritikk.

«Klasse 10 B»: Denne skoleklassen ved Sten-Tærud Skole skal gå fra å være den dårligste i Skedsmo, til å bli en av de beste i landet. Foto: Strix/NRK
«Klasse 10 B»: Denne skoleklassen ved Sten-Tærud Skole skal gå fra å være den dårligste i Skedsmo, til å bli en av de beste i landet. Foto: Strix/NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| I «Klasse 10 B» skal den svakeste skoleklassen i Skedsmo kommune forvandles til en av de tre beste i landet. Dette gjøres ved å bytte ut samtlige lærere med ni håndplukkede spesialpedagoger. - Jeg syns det er drastisk å skifte ut alle lærerne, og jeg syns det er drastisk å gjøre det i reality-sammenheng. Det er også uheldig å fokusere på skoleklasser som gjør det spesielt dårlig, mener professor i spesialpedagogikk ved Universitetet i Oslo, Solveig-Alma Halaas Lyster.

- Stakkars lærereHun mener et slikt bytte ikke nødvendigvis er positivt for samtlige elever, og er i tillegg bekymret for lærerne.

- Jeg tenker litt på de stakkars lærerne som blir skiftet ut, det er jo ikke sikkert at de er de dårligste i landet, sier Lyster, og legger til:

- Hvis hensikten er å vise at lærerkompetansen er viktig, så syns jeg kanskje det kan forsvares, men det er jo sørgelig hvis de må bruke reality-TV for å forbedre det norske skolevesenet, sier Lyster.

- Kjølige og tilbakeholdneHarald Ødegaard (44), er én av de ni spesialpedagogene. Han innrømmer at det ikke bare var enkelt å erstatte lærerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer