Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dream Theater fant trommis via YouTube

Verdens største prog metal-band har fått på plass en ny Mike.

FANT EN NY MIKE:  Prog metal-bandet Dream Theater har i en reality-serie på YouTube jakta på en ny trommis. Nå er en ny Mike endelig på plass. Foto: Rodrigo Della Fávera/Wikimedia Commons
FANT EN NY MIKE: Prog metal-bandet Dream Theater har i en reality-serie på YouTube jakta på en ny trommis. Nå er en ny Mike endelig på plass. Foto: Rodrigo Della Fávera/Wikimedia Commons Vis mer

(Dagbladet): De amerikanske prog metal-gigantene Dream Theater har omsider funnet ny trommis.

Bandet ble dannet på midten av 80-tallet, har og vært et av de største innen sin sjanger i flere tiår.

Portnoy sluttet i høst Den 8. september i fjor varslet trommeslager Mike Portnoy, som har vært med siden starten i 1985, at han sluttet i bandet.

Dermed har Dream Theater vært uten trommeslager i et halvt år.

De resternede medlemmene startet med prøvespillinger i oktober, og John Petrucci skal i november ha fortalt at de hadde en erstatter på plass - uten å si hvem.

Fra lærer til metall-trommis Nå bekrefter bandet selv i Youtube-føljetongen, hvor fansen har kunnet følge bandet i jakta på en ny trommis, at den er avslutta.

Mike Mangini (47) blir Mike Portnoy erstatter.

I reality-serien «The Spirit Carries On» har bandet testa ut sju kandidater. Blant dem er ekstremmetal-legenden Derek Roddy, progfenomenet Virgil Donati og tidligere Angra-trommis Aquiles Priester. Sistnevnte kansellerte flere konserter for å rekke auditionen i New York.

Mangini, som valget til slutt falt på, har spilt trommer for Annihilator, Extreme, James LaBrie og Steve Vai. I tillegg til å nå være en del av Dream Theater, jobber også Mangini som lærer på Berklee College of Music i Boston.

Ifølge Wikipedia har han satt fem rekorder som verdens raskeste trommeslager mellom 2002-05, og har også gitt ut boka «Rhythm Knowledge».

HENRYKT: Mike Mangini sier i Dream Theaters Youtube-serie at han nesten var på gråten da han fikk jobben. Foto: Wikimedia Commons
HENRYKT: Mike Mangini sier i Dream Theaters Youtube-serie at han nesten var på gråten da han fikk jobben. Foto: Wikimedia Commons Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media