Drep noen «darlings», damer

Hege Schøyen og Kjersti Holmen på samme scene etter en ganske så morsom tv-serie, det kan ikke gå veldig galt.

SHOW: Det gjør da heller ikke det, billettsalget går som et stappende fullt hurtigtog, men dessverre har regien sviktet. Derfor kan vi ikke sprette sjampanje, kaste roser og konfetti.

Dekk, Boris

Showtråden er bestevenninner med store poser sjølironi, en moderne utgave av «Tuppen og Lillemor».

Holmen fra Nationaltheatret viser igjen at hennes register inneholder den fødte komedienne. Schøyens ablegøyekvaliteter er én gang for alle bevist. Sammen burde H & K derfor være TNT.

I går kveld ble det spede kinaputter og enkelte feite raketter. Latteren kom først i nummer fire, «Dårlig samvittighet», Holmens glitrende tidsklemme-rapp. Febrilsk god tekst av Linn Skåber.

Nå begynte det å livne der ute i salen også. Det fortsatte med klassisk Schøyen, ankommende i knallende rød kelimcoat sammen med hunden Boris. De fleste har truffet et sånt par i parken - han/hun som lufter bikkja eller omvendt. Her var det definitivt Boris som bestemte apport, men teksten holdt ikke hele lufteturen. Hvis Boris neste gang får lov til å spise kaniner, og slipper katten, er denne best in show.Hege og hennes lange bein har vi sett mange ganger tidligere og ledd. I «Frøken Norge» virket det først som hun skulle skumme fløten av sitt gamle jeg. Så skjedde ikke. Schøyens tekst tok av.

«Kjenn din kropp»

Det samme gjorde østrogenoperetten signert Ingrid Bjørnov, «Så godt du ser ut», kveldens store høydepunkt sammen med «Peace and Love» - tekst av unge Jon Niklas Rønning. Prima vare og med en utførelse av De Progressive Musikksøstre (PMS) som er Slottsparken 73 verdig.

«Kjenn din kropp» med Holmen som professor i medisin som viser kvinnekroppens vekst og fall på den levende modellen Frøydis (Schøyen), er strålende.

Men, av 16 Dizzy-innslag holdt litt over halvparten forventet kvalitet. Hege og Kjersti hører sikkert ikke på en furten anmelder, men inn på kammerset, damer. Kill your darlings, and we love you.