Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dreper Trump i teaterstykke. Det rammer dem økonomisk

Delta Air Lines trekker sitt sponsorat fra New York Public Theater på grunn av et skuespill der Julius Cæsar, kledd som Donald Trump, blir knivdrept.

MODERNE VERSJON: Tina Benko (t.v.) spiller Melania Trump og Gregg Henry spiller Julius Caesar, kledd som Donald Trump, under en oppsetning i New York Public Theater. Delta Airlines har trukket seg som sponsor for forestillingen fordi Trump-karakteren blir knivdrept i skuespillet. Foto: Joan Marcus/The Public Theater via AP
MODERNE VERSJON: Tina Benko (t.v.) spiller Melania Trump og Gregg Henry spiller Julius Caesar, kledd som Donald Trump, under en oppsetning i New York Public Theater. Delta Airlines har trukket seg som sponsor for forestillingen fordi Trump-karakteren blir knivdrept i skuespillet. Foto: Joan Marcus/The Public Theater via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyselskapet bekrefter i en uttalelse at avgjørelsen trer i kraft umiddelbart.

– Uansett hva din politiske holdning er, er denne fremstillingen av Julius Cæsar ikke i tråd med Delta Air Lines' verdier, skriver selskapet.

– Deres artistiske og kreative syn har trådt over grensen for god smak, heter det videre.

Oskar Eustis, teaterets regissør, har uttalt at alle som ser deres produksjon av Julius Cæsar-stykket, vil innse at det ikke fremmer vold mot noen.

Teaterstykket av William Shakespeare handler om den siste delen av den romerske keiseren og hærførerens liv. Cæsar ble drept av en gruppe senatorer, som ville redde republikken fra det de mente var en maktgal diktator.

Teaterstykket i New York blir vist fram til og med søndag 18. juni.

(©NTB)

Hele Norges coronakart