Drept på første arbeidsdag

Allerede i sin første dag på Kautokeino-jobben ble Mikael Persbrandt «drept».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ØVERBYGD/BODØ (Dagbladet): Den mediesky svenske superstjernen lurte hele presse-Norge lørdag. Men nå er han i alle fall i full gang med storfilmen «Kautokeino 1852». Det viser bildene som produksjonsselskapet Rubicon slapp ut seint i går kveld.

42 år gamle Persbrandt var i hele går i sving på det storslagne settet ved FilmCamp i Øverbygd. Persbrandt spiller den kyniske handelsmannen Ruth, og fikk litt av en ilddåp med rollefiguren sin:

Allerede på sin dag én ble Persbrandt «drept» - slått i hjel av et voldsomt slag med en staur, slik også virkelighetens Ruth ble i 1852.

Ladet stemning

Persbrandt selv ble skjermet i går, og var ikke tilgjengelig for media. Men kilder som fulgte dagens innspilling har forklart at stemningen på filmsettet ble en annen og mer ladet grunnet Persbrandts tilstedeværelse.

Det syntes imidlertid ikke Anni-Kriistina Juuso, som spiller den kvinnelige opprørslederen Elen - filmens hovedperson. Juuso sa til Dagbladet i går kveld at gårsdagens scener gikk som de skulle:

-  I dag har vi spilt inn selve opprøret, og drapet på Ruth, som er filmens klimaks. Men for meg personlig var dette en vanlig dag på settet, sa Juuso.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer