Shirrako utestengt fra Youtube

Drepte «irriterende feminist» i dataspill. Da ble han utestengt fra Youtube

- Slår du en mann er det ingen som bryr seg. Slår du en kvinne, så blir du utestengt.

BANKET OPP: Shirrako la ut en video hvor han banket opp det han kalte en «irriterende feminist» i dataspillet «Red Dead Redemption 2». Det førte til at kanalen hans ble stengt av Youtube. Foto: Red Dead Redemption 2
BANKET OPP: Shirrako la ut en video hvor han banket opp det han kalte en «irriterende feminist» i dataspillet «Red Dead Redemption 2». Det førte til at kanalen hans ble stengt av Youtube. Foto: Red Dead Redemption 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det åpne action-spillet «Red Dead Redemption 2» ble utgitt 26. oktober 2018, og har allerede skapt en massiv oppmerksomhet.

Spillet er foreløpig det mest solgte spillet for Playstation 4 noensinne, og Youtube oversvømmes av spillere som poster videoer av sin opplevelse inne i western-spillet.

Inne i spillet som utspiller seg i 1899 er det nesten ikke grenser for hva du kan gjøre. Du kan jakte på ville dyr, rane forbipasserende tog og uskyldige forbipasserende, eller rett og slett bare oppdage det vidstrakte landskapet.

Likevel kan det se ut som om den friheten byr på utfordringer. Onsdag 7. november ble nemlig en Youtuber med 500 000 følgere, Shirrako, utestengt fra Youtube for å ha banket opp en feminist inne i spillet.

«Irriterende feminist»

Videoen spilleren hadde lagt ut på Youtube hadde fått tittelen «banker opp irriterende feminist», og viser spillets hovedkarakter Arthur Morgan som går opp til en feminist som står ute på gata og demonstrerer for kvinners rettigheter.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer