Ny Netflix-serie:

Drepte og stjal seg gjennom Asia

Charles Sobhraj skal ha drept minst 12 turister i Sørøst-Asia på 70-tallet. Nå har Netflix lagd en serie basert på livet hans.

SANN HISTORIE: Netflix nye krimserie er basert på historien om Charles Sobhraj, som drepte turister i Asia på 70-tallet. Video: Netflix Vis mer
Publisert

Den mistenkte drapsmannen, svindleren og tyven Charles Sobhraj gikk under flere navn. Blant dem både «The Bikini Killer» og «The Serpent», som betyr «slangen».

Han kaltes «The Bikini Killer» fordi flere av ofrene hans bare hadde på seg badedrakter da de ble funnet.

«Slangen» ble han kalt fordi han lurte seg innpå ofrene sine, før han dopet dem ned, stjal tingene og passene deres, og i noen tilfeller drepte dem.

Sobhraj har hele tiden hevdet sin uskyld, og nekter fremdeles for å ha begått noen av disse handlingene.

Minst 12 drap

Den nye serien, som nå ligger på Netflix, tar for seg myndighetenes jakt på franskmannen som skal ha lurt og drept seg gjennom Sørøst-Asia mens han angivelig solgte stjålne diamanter på 70-tallet.

Sobhraj er mistenkt for minst 12 drap, men har trolig begått enda flere. I biografien The Life and Crimes of Charles Sobhraj av Richard Neville blir han utpekt som gjerningsmann i minst sju drapssaker.

Han og sin kjæreste og medsammensvorne Marie-Andrée Leclerc skal ha lurt til seg passene til ofrene, og brukt dem til å reise verden rundt.

De to skal ha brukt flere ulike måter å komme seg innpå ofrene sine. På et tidspunkt hjalp Sobhraj for eksempel to franske eks-politifolk med å få tilbake passene sine, som han selv hadde stjålet.

Livstid

Seriemorderen ble til slutt avslørt av en ansatt i Nederlands utenriksdepartement, som lette etter to savnede nederlandske turister.

Turistene skal ha reist nedover den såkalte «hippie-stien» gjennom Thailand og hadde i brev hjem skrevet at de hadde blitt kjent med en fransk juvelhandler som hadde base i Bangkok.

Den nederlandske tjenestemannen fant etterhvert en serie med spor, som endte hos Sobhraj.

Han ble pågrepet og fengslet i India i 1976 og sonet til 1997. Etter dette reiste han hjem til Frankrike i noen år, før han ble pågrepet på nytt i Nepal i 2003 og dømt for to drap han skal ha begått i 1975.

76-åringen har rømt fra fengsel fire ganger, men sitter nå bak murene i et fengsel i Nepal. Der soner han en livstidsdom.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer