Drepte tre

Midt under visningen av den amerikanske filmen «Fight Club» i Sao Paolo i Brasil, reiste en 24 år gammel mann seg, trakk fram en maskinpistol og begynte å skyte. Han drepte tre og såret fem mennesker.

- Det er en sammenheng mellom filmen «Fight Club» og drapene, sier psykiater Jose Cassio Pitta til AP. Pitta har behandlet drapsmannen tidligere, men sier at drapsmannen aldri har vist aggressive tendenser.

Politiet mente at 24-årige Mateus da Costa Meira valgte «Fight Club» med Brad Pitt og Edward Norton fordi en av personene i filmen er schizofren. I filmen organiserer Brad Pitt og Edward Norton en gjeng med frustrerte menn som blir tilfredsstilt gjennom rituelle neveslagsmål.

Premiere fredag

Det var torsdag kveld at den 24 år gamle medisinerstudenten gikk amok med maskinpistolen. 30 mennesker var til stede under visningen av den amerikanske filmen, som er blitt kritisert for sine sterke voldsscener. Filmen har fått 18 års aldersgrense i Norge og har premiere førstkommende fredag.
Drapsmannen gikk først på toalettet og fyrte av en salve mot et speil før han kom tilbake til kinosalen og startet skytingen.

{ndash}Mellom hver skuddsalve satte han seg ned og så på filmen noen sekunder før han fortsatte skytingen, kunne et av øyenvitnene fortelle. Da det første magasinet var tømt, klarte andre i lokalet å overmanne 24-åringen.

Crack

Costa Meira hadde psykiske problemer og var påvirket av kokain da han gjennomførte drapene. Da politiet gjennomsøkte leiligheten hans, fant de store mengder ammunisjon, crack og kokain.

En talsmann for 20th Century Fox som distribuerer filmen, uttalte at de ikke kunne se noen sammenheng mellom filmen og drapene i Sao Paolo.

FILMDRAP: Påvirket av kokain skjøt Mateus da Costa Meira ned og drepte tre mennesker under visning av «Fight Club».