Dressmenn på det jevne

Tommy Lee Jones holder bistert koken, i motsetning til «Men in Black II», men hunden Frank er en ilter liten sjarmør.

Les også Will så mye

Selv på under halvannen time er det noe seigt over denne oppfølgeren til suksessen fra fem år tilbake. Det står ikke verken på innfall eller påfunn, men en nummer to-film som så eklatant tråkker i forgjengerens oppgåtte spor mangler originalens friskhet og gnist.

Tommy Lee hjelper, altså, der han med sin gretne sjarm stirrer fiendtlige romvesener i senk. Vi må vente litt, før han kommer på banen, for superagenten Kay i den hemmelige enheten MiB - hvis oppgave som kjent er å overvåke utenomjordiske flyktninger i New York - er siden sist blitt nøytralisert og fratatt all hukommelse om sin egentlige rolle her på planeten. Han gjør entré som postmester i Massachusetts og begriper lite, idet hans gamle makker Jay (Will Smith) av ren nød kommer for å hente ham tilbake til agentlivet.

<> Trailere <> Se trailere på Men in Black IIs offisielle hjemmeside

Sammen må de uskadeliggjøre Serleena (Lara Flynn Boyle). Lara er et skikkelig ondsinnet romvesen forkledd som undertøysmodell, dessuten universets magreste representant for intergalaktisk liv.

Null overraskelser

Nå spiller handlingen ingen rolle i «Men in Black II». Det kunne den vel gjort, hadde manusforfatterne greid å holde kreativitetens fane like høyt som i originalen, men dels er det vanskelig, dels virker ingen å ha prøvd for hardt. Poenget er å servere mer av en velsmakende gjøglerisuppe, samt tyne sitronen for noen never dollar mer. Dermed sitter Barry Sonnenfeld i klisteret, ettersom overraskelseselementet er borte og problemene med f.eks. å skrive en like stramt vittig dialog som sist tårner seg opp.

Firbeint moro

Han mislykkes jo ikke totalt, verken han eller herrene Smith og Jones, slik de boltrer seg med fantasifulle skapninger, fiffig maskineri, viltvoksende legemsdeler og pussige referanser til annen populærkultur. En oppbevaringsboks inneholdende en hel klode av småkryp som alle snakker i kor, er et riktig morsomt bekjentskap.

Mer av dem - og av den firbeinte agent Frank, en munnrapp, sangglad og verdensvant hund med sikker sans for sin rolles helstøpte fandenivoldskhet.

Uansett er suksessen garantert, om moroa aldri så mye befinner seg i det stabile sideleie. Les også:

<> Ond & farlig

VELKLEDDE JEGERE: Agentene Kay (Tommy Lee Jones) og Jay (Will Smith).