- Drikk masse vann, ta med poncho, og husk kondomer!

Slottsfjellpublikumet deler sine festivaltips med kronprinsparet.

SLOTTSFJELL/Dagbladet: Sommeren har for alvor inntatt Østlandet, og festivalsommeren ruller og går.

I går åpnet Slottsfjellfestivalen for 11. gang der Sirkus Eliassen, John Olav Nilsen & Gjengen, Alt-J og Kaizers Orchestra var noen av headlinerene å se på scena.

- Bruk kondom I morgen skal kronprinsen feires med festivalfest på Skaugum. Og i den anledning gir festivalgjestene på Slottsfjell dem råd.

- Jeg tror nok festivalen på Skaugum vil ta helt av, sier Isabelle Andersen (17) til Dagbladet.

De begge er enig i at kronprinsparet feirer 40-årsdagen på en veldig sprek måte, og har to råd til festivaldeltakerne:

- Ikke røyk for mye og bruk kondom, legger venninna Anna Bjørk Søyland (18) til.

- Helt utsolgt Festivalen har vært utsolgt flere år på rad og er også utsolgt i år. I 2009 ble de kåret til årets festival og det ser fortsatt ut til at Slottsfjell står fjellstøtt som en av Norges største festivaler.

- Det har vært en fantastisk dag. Vi er utrolig heldige med været og folk er utrolig fornøyd. Så langt har ting fungert utmerket. Vi har vært heldige med været i hele oppriggsperioden og har ligget foran hele veien. Vi har hatt bedre tid enn noen gang å tune området, forteller festivalsjef for Slottsfjell, Christoffer Rød til Dagbladet og fortsetter:

- Det er helt utsolgt med 12500 solgte billetter pr. dag i tillegg til ca 10 000 billetter til klubb arrangementene våre.

Slottsfjellfestivalen i Tønsberg startet i 2003 og siden den gang har de blant annet hatt artister som Dizzee Rascal, Timbuktu, Yoga Fire, The Streets og mange fler. Rød forklarer at bookingen er «smalt, bredt og lokalt».

- Det er litt for enhver smak innenfor mange ulike sjangere, sier han.

Et av de første bandene på scenen var brødrene Magnus og Erik Eliassen, bedre kjent som Sirkus Eliassen.

Klar for fest Med røykmaskin, dansende kaniner og gjesteopptreden fra DJ Broiler var gutta klare for å starte festen og nyte resten av dagen i solsteika.

- Nå skal vi slappe av på backstagen før vi skal være med på festen senere, sier Erik til Dagbladet.

Brødrene forteller til Dagbladet at de elsker å spille på festival og er vant til festivallivet. Selv spilte Magnus som soloartist med kun en kassegitar på Slottsfjell i 2006.

- Det var bare meg. Og 25 publikummere. Men det vokser med årene og i dag var det mange fler. Det er en fantastisk festival så det er veldig hyggelig å komme tilbake, forteller Magnus og fortsetter: 

- Festival er topp, folk er så åpen og glad - og de er klare for å ha det gøy. I dag var det overraskende bra stemning her.

- TAR NOK AV: Isabelle Andersen (17) og Anna Bjørk Søyland (17) mener det vil ta helt av på kronprinsparets minifestival i helga.  Foto: Sondre Steen Holvik
- TAR NOK AV: Isabelle Andersen (17) og Anna Bjørk Søyland (17) mener det vil ta helt av på kronprinsparets minifestival i helga. Foto: Sondre Steen Holvik Vis mer