KAPITTEL: Årets litteraturfestival i Stavanger er et avsluttet Kapittel. Vi så flust med unge og dyktige forfattere lese, noen spennende debatter, ravende ungdommer gatelangs og gamle folk ikke helt i vater, og vi så rockens samtid og fortid og lyrikkens framtid med Pedro Carmona-Alvarez (t.v.), Frode Grytten og Anlaug Børsheim som tolket Springsteen i tekst, hatter og Gryttens lunefulle tekster. Mere? Ja, takk. Foto: Tom Stalsberg.
KAPITTEL: Årets litteraturfestival i Stavanger er et avsluttet Kapittel. Vi så flust med unge og dyktige forfattere lese, noen spennende debatter, ravende ungdommer gatelangs og gamle folk ikke helt i vater, og vi så rockens samtid og fortid og lyrikkens framtid med Pedro Carmona-Alvarez (t.v.), Frode Grytten og Anlaug Børsheim som tolket Springsteen i tekst, hatter og Gryttens lunefulle tekster. Mere? Ja, takk. Foto: Tom Stalsberg.Vis mer

Drikkepartiet De Unge & Børste

Siddis City by night var fyll, brostein, blod og Frode Gryttens Beatband på Thunder Road aka Sølvberget med en guide inn i Springsteen-land.

Meninger

STAVANGER (Dagbladet):

Natta hadde skjorteflaket hengende utenpå og jeg hadde store planer om å gå ganske rett fra Sting i retning hotellet, beliggende nede ved brygga i denne vestlandets hovedstad for vekst, arbeidsplasser og nasjonal velstand.

Men, Siddis City har som kjent skiftet olje, og vi har hørt at det renner blod i gatene og at folk ligger på brusteinen og roper mot Statoil, knytter nevene mot Gullfaks og Miljøpartiet De Grønne.

Vel, det stemmer ikke helt, men at det drikkes i denne byen, ja det er sikkert. Her var det en kaos av ravende ungdommer, og noen eldre slusker, som sørget for at bygatene ikke var i vater, Drikkepartiet De Unge & Børste lever i beste velgående også her som i de aller fleste norske fredagsbyer.

En ukvalifisert portvinspoet skjønte fort at alderen for moralisme var innen rekkevidde, men vi kjører ikke videre på det sporet fordi det ble nok et stopp i fargegatas oase, «Bøker & Børst», lyrikk on the rocks og en DJ med topplue.

Humøret var forresten ganske godt. Jeg hadde nettopp vært i Sølvberget kulturhus og fått en korrekt dosering Frode Gryttens dikt på en brennende seng av Bruce Springsteen-låter fram til 1987.

Pokker så bra, med co-forfatter Pedro Carmona-Alvarez på vokal, hatt og gitar. Grytten sevlsagt i dress, og en liten hatt, lesende tekster som kan få selv en ordfører fra Bergen til å drikke mer champagne på et synkende cruiseskip.

Grytten og Alvarez, sammen med et overstødig beatband, er noe av det beste jeg - i halvfylla altså - har hørt på denne baksiden av Nebraska. Ut på den store veien, ut på Thunder Road i hele Norge som også kan kalles et velstandens Jungleland. Carmona-Alvarez er forresten en av fem nominerte til Bjørg Vik-prisen som deles ut for første gang på Porsgrunn bibliotek fredag 2. oktober.

Prisen er på 30 lapper, og hvis PC-A vinner kan den svies av i Atlantic City. Vi er alle født i New Jersey hvis det kniper.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.