Drikkepartiet De Unge & Børste

Siddis City by night var fyll, brostein, blod og Frode Gryttens Beatband på Thunder Road aka Sølvberget med en guide inn i Springsteen-land.

KAPITTEL: Årets litteraturfestival i Stavanger er et avsluttet Kapittel. Vi så flust med unge og dyktige forfattere lese, noen spennende debatter, ravende ungdommer gatelangs og gamle folk ikke helt i vater, og vi så rockens samtid og fortid og lyrikkens framtid med Pedro Carmona-Alvarez (t.v.), Frode Grytten og Anlaug Børsheim som tolket Springsteen i tekst, hatter og Gryttens lunefulle tekster. Mere? Ja, takk. Foto: Tom Stalsberg.
KAPITTEL: Årets litteraturfestival i Stavanger er et avsluttet Kapittel. Vi så flust med unge og dyktige forfattere lese, noen spennende debatter, ravende ungdommer gatelangs og gamle folk ikke helt i vater, og vi så rockens samtid og fortid og lyrikkens framtid med Pedro Carmona-Alvarez (t.v.), Frode Grytten og Anlaug Børsheim som tolket Springsteen i tekst, hatter og Gryttens lunefulle tekster. Mere? Ja, takk. Foto: Tom Stalsberg. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet):

Natta hadde skjorteflaket hengende utenpå og jeg hadde store planer om å gå ganske rett fra Sting i retning hotellet, beliggende nede ved brygga i denne vestlandets hovedstad for vekst, arbeidsplasser og nasjonal velstand.

Men, Siddis City har som kjent skiftet olje, og vi har hørt at det renner blod i gatene og at folk ligger på brusteinen og roper mot Statoil, knytter nevene mot Gullfaks og Miljøpartiet De Grønne.

Vel, det stemmer ikke helt, men at det drikkes i denne byen, ja det er sikkert. Her var det en kaos av ravende ungdommer, og noen eldre slusker, som sørget for at bygatene ikke var i vater, Drikkepartiet De Unge & Børste lever i beste velgående også her som i de aller fleste norske fredagsbyer.

En ukvalifisert portvinspoet skjønte fort at alderen for moralisme var innen rekkevidde, men vi kjører ikke videre på det sporet fordi det ble nok et stopp i fargegatas oase, «Bøker & Børst», lyrikk on the rocks og en DJ med topplue.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.