Drillo i Irak

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FOTBALL OG KRIG: Kjære Egil Olsen. Vi ser at du blir ny trener for det irakske landslaget, og du får sikkert mange henvendelser rundt dette. Denne henvendelsen fra Komiteen for et fritt Irak gjelder imidlertid annet enn bare fotball.

Pressa skriver mye rart, men ut fra oppslagene kan det se ut til at dine eneste betenkeligheter før du ville si ja til tilbudet var spørsmålet om «sikkerhet, lønn og sportslig opplegg».

Du er jo en mann som også er kjent for politiske holdninger, og vi går ut fra at du også er enig i at fotball tidvis kan være politikk. Derfor er vi sikre på at du har reflektert over mer enn bare den sportslige utfordringa og potensialet til det irakske landslaget.

Det er ingen tvil om at fotballen samler irakerne og styrker den nasjonale identiteten. Dette er en bra ting. På den andre sida har nettopp fotballen blitt politisk utnyttet av for eksempel president George Bush, som i 2004 påsto at den irakske innsatsen i Aten skyldtes den amerikanske okkupasjonen av landet! Det forårsaket forøvrig stort raseri blant spillerne.

Ut fra din politiske bakgrunn våger vi å ta for gitt at du er motstander av den FN-stridige angrepskrigen og den amerikanske okkupasjonen av Irak. Komiteen for et fritt Irak vil derfor stille deg noen spørsmål, som vi håper du tar deg tid til å svare på i en sikkert hektisk tid:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer