Drillo kan miste NRK-jobben

I morgen avgjør ledelsen i NRK om de skal kvitte seg med alle sidekommentatorene på sporten. Det kan bety at Arne Scheie må klare seg uten eksperter som Egil «Drillo» Olsen og Karl-Petter Løken allerede fra neste år.

- Det er ikke snakk om millionbeløp, men i en vanskelig økonomisk situasjon kan det være at det er nødvendig, sier Aune.

Det lyktes ikke Dagbladet å komme i kontakt med Drillo i går.

Kultursjefer vekk?

Mens toppledelsen kutter i NRK reiser Aune denne uka på nyhetsseminar til Barcelona sammen flere mellomledere i NRK. Han får følge av Atle Kigen, Viggo Johansen, Bente Engjar Engesland og Lene Einan Flach.

Kultursjef i NRK, Synne Skouen, kritiserte sterkt NRKs satsing på sport i siste nummer av internavisa «Tidssignalet». Hun mener at andre kanaler kan ta mye av det sportstilbudet NRK har i dag. Det kan nå se ut som om ikke bare sporten, men også kulturavdelingen må kvitte seg med folk.

Mandag skal NRK-ledelsen, etter det Dagbladet erfarer, avgjøre om de skal kvitte seg med 8- 9 ledere i NRKs kulturavdeling. Kulturavdelingen har rundt 250 ansatte og har hele 21 ledere. 13 av disse ble ansatt så seint som i januar i år, men allerede nå ser det ut til at også NRK-sjefen sjøl Einar Førde kan synes dette er i meste laget.

Einar Førde skal ha luftet disse tankene på et møte i uka som gikk, og det skal ha vært Førde selv som anslo at 8- 9 mellomledere skal skrelles vekk.

Dårlig tid

I morgen er det ei uke til neste styremøte i NRK. NRK-ledelsen er blitt pålagt å legge fram et budsjett for 2001 som går i balanse. Spørsmålet er nå om Einar Førde og programdirektør Hans Tore Bjerkaas rekker å komme i mål til styremøtet.

Etter det Dagbladet kjenner til skal Einar Førde ha innsett at han er i tidsnød. På det samme møtet i forrige uke skal han ha sagt at det kan bli vanskelig å levere et fullstendig budsjett før årets siste styremøte 18. desember.

BLIR HISTORIE? I morgen avgjør NRK-ledelsen om Drillo får beholde jobben som ekspertkommentator under store fotballkamper. Drillo kan forsvinne fordi NRK må spare penger. Her sammen med Arne Scheie (t.h.) og Erik Strand under VM-finalen i fotball 1998 i Frankrike.