KAMPEN FORTSETTER:  Egil "Drillo" Olsen går av som  landslagssjef i fotball. Det er grunn til å spørre hvorfor fotballpresident Yngve Hallén hadde slikt hastverk..
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
KAMPEN FORTSETTER: Egil "Drillo" Olsen går av som landslagssjef i fotball. Det er grunn til å spørre hvorfor fotballpresident Yngve Hallén hadde slikt hastverk.. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Drillogate raser videre

Fotballpresident Yngve Hallén og generalsekretær Kjetil Siem har innført Hawaii-fotball på styrerommet. Drillo tar ikke bølgen.

Kommentar

Drillo vs. Norges Fotballforbund (NFF) ruller videre og det er sjelden vi har sett Egil Olsen så lei seg. Det er han nå, mens det ryker av topplokket på Olsens kone, Sigrun Vedelden, som kalles Siggen. Hvorfor? Jo, Drillo føler at det som skjedde, da han som første norske landslagssjef fikk fyken, var uverdig, uærlig og urettferdig.

Men, hvorfor kom Drillos reaksjonen nå - og ikke for to uker siden? Til Drillos forsvar kan det luftes at han var langt nede etter Sveits-tapet, brukte tid på hytta på å få dette nederlaget ut av systemet og at det er smart å bruke tid før det tas til motmæle. Og, Drillos retorikk var «forsvar er det beste angrep» verdig da han på TV2 mandag slo tilbake mot NFFs toppduo, president Yngve Hallén og generalsekretær Kjetil Siem:
«Jeg synes hele saken og prosessen har vært dårlig behandlet. Jeg har lyst til å bruke et uttrykk Kjetil Siem lærte meg. Han snakket om ledelse på neandertalernivå».

Innenfor fotballens vesen er det noe som kalles for Hawaii-fotball og nå virker det som radarparet Hallén og Siem også har innført dette innenfor personalbehandling.
Og i det ulmende Fotball-Norge stilles spørsmålet; hvorfor sånt hastverk? Var det virkelig noen som trodde at Per Mathias Høgmo - med gode resultater i svenske Djurgården, ny assistent i Tor Ole Skullerud og dikt, kunne få VM-sving på landslaget i løpet av fem dager?

Og var det full enighet i fotballforbundets styre om Drillogate? Hva med Semb? Hvorfor så mange verbale tversoverpasninger fra NFF om at de nå må snakke ut sammen med Olsen? Var det ikke akkurat det de påsto var tilfelle før Olsen fikk sparken?
Samtidig, det måtte skje noe revolusjonerende med norsk fotball, og norsk fotballfilosofi som siden Drillo tok over har vært hogget i gråstein både i A-landslaget og dessverre også nedover i de aldersbestemte landslagene.

Stoda i norsk fotball anno oktober 2013? Ræva. Banalt? Ja, men norsk klubbfotball er ikke i nærheten av å være med når de beste og nest beste klubblagene i Europa setter hverandre stevne i Champions League og Europa League.
Ingen norske proffspillere er i umiddelbar nærhet av å spille på noen av de virkelig store europeiske klubbene og norske herrer med knotter, og god lønn, har ikke siden 2000 vært med i et stort mesterskap. Derfor må det store utskiftninger til og Høgmos ikke alt for nye fotballtanker kan bli fint, men skal han få ro må alle fotballpresidentens menn svare for seg - ærlig og redelig. Og i går reiste NNF på hjemmebesøk til Olsen-familien for å snakke ut. Igjen.