Drillos «bakholdsangrep»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FOTBALL: Som så ofte før når en debatt om spillestil i fotball starter hos Egil Olsen er det to sentrale begreper som settes i fokus: Hans favorittbegrep «gjennombruddshissighet» og hans mest forhatte «ballbesittelse». Resultatet blir som før – en plassering av fotballspillet i to båser og karakterisering av trenere som enten er for det ene eller andre ytterpunktet. Da blir debatten for lite nyansert og konkret – og dermed uinteressant, for ikke å si formålsløs!

Begrepet «spillestil» er også med på å snevre inn debatten til et «enten – eller», hvilket er et simpelt «bakholdsangrep» på fotballens egenart. Spillestil kan kort og godt forklares som «måten et lag spiller på». Det vil igjen si at det enkelte lag og den enkelte trener bør klargjøre noen retningslinjer for hvordan samspillet skal foregå i laget – både angreps- og forsvarsmessig. I angrep kan ikke disse retningslinjene være for mange og rigide – for det vil begrense spillernes valg og kreativitet. Og her er vi ved et grunnleggende kjernepunkt: Det er enkeltspillerens fotballferdighet som er den helt avgjørende faktoren for kvalitet i spillet!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer