Drillos-krasj for Seigmen

ROSKILDE (Dagbladet): I morgen opplever Tønsberg-bandet Seigmen tidenes Drillos-krasj. Samtidig som Norge spiller mot Italia skal bandet opptre på Roskilde-festivalen. Trolig uten sine norske fans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Fotball knuser rock. Våre trofaste norske fans velger helt sikkert Drillos på storskjerm framfor oss. Vi må nok slite med fulle dansker og tyskere, sier Kim Ljung og Marius Roth. Intense forsøk i går ettermiddag på å få flyttet Seigmen-konserten var forgjeves.

Den ultimate kampen

- Verst er det at vi ikke får sett kampen sjøl. Vi er fotballfans, og dette er jo bare den ultimate kampen. Men vi får satse på kvarten, sier en blek, men fattet Seigmen-gjeng. De beskriver seg som store fotballfans, og Ljungs vietnamesiske landslagstrøye beviser at de mener alvor.

Tidligere har Rolling Stones opplevd liknende kollisjoner. Under deres turné sommeren 1990, som tilfeldigvis gikk av stabelen samtidig med fotball-VM i Italia, hadde de konsert i hjemlandet samtidig med en av Englands matcher. Den opplevelsen vil Mick Jagger aldri ha igjen, og derfor har de sørget for å unngå flest mulig VM-kamper på sommerens turné.

Norsk invasjon

Lørdagens opptur for Seigmen er at deres Roskilde-konsert overføres til en rekke europeiske land. Tre år etter deres første opptreden på Europas største musikkfestival, opplever de også å ha selskap av en hel røys med andre norske artister på Roskilde. I alt ni norske band, DJs og artister spiller på Roskilde i år, blant dem Turboneger, Dimmu Borgir, Drum Island, DJ Abstract og Nils Petter Molvær.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer