Drillos leddlyder ble kunst

Ja, det er sant: Knirkelyder fra leddene til åtte kjendiser blir Norges første mastergrad i elektronisk kunst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
 • Hør smakebiter av kjendisers leddlyder her!(Dagbladet.no): Det er kunststudenten Jørgen Larsson som står bak det kroppslige lyprosjektet. Han er snart ferdig å studere ved Kunstakademiet i Trondheim, og eksamensarbeidet «Norske ledd» blir Norges første mastergrad innen elektronisk kunst.

  - Jeg ønsket å vise min fascinasjon for leddlydene, og framvise lydportretter av dem, sier Larsson til Dagbladet.no.

  Og leddlista er slett ikke snau: Her finnes knirk og pip fra Morten Krogvold, Kristopher Schau, Arne Næss senior, Øystein Sunde, Leif Ove Andsnes, Jo Strømgren, Egil «Drillo» Olsen og Karen-Marie Ellefsen.

  Kjendisene har stilt albuer, ankler eller knær til disposisjon. Kunststudenten har deretter fanget opp knirking og piping fra leddene ved hjelp av ny teknologi og et stetoskop, og bearbeidet lydene til elektronisk kunst i form av lydportretter.

  Ledd med og uten lyd

  - Det var ekstra stort å få ta opp leddlydene til Arne Næss. Han hadde veldig myke og mørke leddlyder. Jeg hadde forventet en mye eldre lyd, sier Larsson til studentavisa Under Dusken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer