Drillosaurenes tilbakekomst

KAN DET HA vært Hippienes seksuelle frigjøring? 68-generasjonen pulte jo hemningsvilt og ga oss tidenes baby-boom. Om det var hasjen eller blomster-støvet skal jeg ikke spekulere i. Men et av utfallene, og noen av avkommene, skulle vise seg å bli tidenes beste norske fotball landslag, «Drillos». Nå skal jeg ikke stjæle kreditten fra «Roger med Pælene». Han var det nærmeste vi fotball-religiøse noensinne kunne kalle en Gud. Men uansett om det var Guds skapelsesverk, 68\'ernes krumspring, eller Drillo\'s geniale langpasningsfilosofi, så sitter vi i dag igjen med arvesølvet, nemlig en eliteserie fylt med gjenfødte Drillosaurer. Da alle bedreviterne gnidde seg i hendene over Drillos siste kapittel, og spikra langpasninga opp på korset, tok disiplene affære! Elgen ble den Allmektige i RBK-brakka, mens Granitt-maska «I» fra Romsdal brakte jerndisiplin inn i garderobene på Ullevål. Solbakken var innom himmelriket noen sekunder, før Lillelien sparka\'n ut igjen med klar beskjed om å returnere der han hører hjemme. Så toppet det seg i år, da Vår Herre sjøl, Egil Roger Drillo Kristus, sto opp fra de bortfalne og returnerte til Norges Fotball-Betlehem, Plankebyen i Øst. Da måtte det jo bare skje at Klippen Berg, Drillos Erke-Disippel, Drillosaurenes Konge, ville vende tilbake og forkynne Drillos ord.

DRILLOSAURENES tilbakekomst betyr at fotball-sesongen 2005 vil gå inn i historien som den mest spennende noensinne. De vil heve eliteserien til et nytt nivå og sende langpasninga, gjennombruddshissigheten, og vinnerinstinktet inn i framtida i Norsk fotball, og videreutvikle Drillos geniale skapelsesverk fra 90 tallet. Måtte Åge få boltre seg med landslaget noen år, og muligens til det bedre, men jeg ser en framtidig Drillosaur som landslagstrener (mon tro hvem av dem det blir?) som får ansvaret for et lag nye Drillobitter som vil herje rundt med de mektigste nasjoner, slik vi gjorde på 90-tallet. Drillos lære blir ikke bare skapelses-beretning men utviklingsteori helt i klasse med Darwins lære. Det som startet med puling i Frogneparken i 68, og forløst som fotballmagi i 92, vil igjen blomstre opp i en ny norsk fotballvår.

Jeg syns jeg ser Engelen Lillelien komme på en sky over Ullevål og synge med hevet røst, mens Scheie kysser Eggen i kommentatorboksen og 25000 elleville vikinger tar «Bølgen». Da blir det ikke bare Lord Nelson og Sir Winston Churchill som vil snu seg i grava. Nei, da vil tidenes fotball-jordskjelv ryste dau-skiten ut av Napoleon, Cæsar, Vasco da Gama og andre historiske imperialister i det «Bønna ifra Nord» knuser all motstand. Vi skal bli blant de beste i verden igjen! Det er Drillo,s sanne ord. Leve Drillosaurene!