Dristig plateslipp

Det er to måneder i året som er bannlyst for ordinære plateslipp. Erik Faber (26) valgte en av dem.

 • Les anmeldelsen av «Century» - Det morsomme er at plata egentlig skulle slippes i januar, men på grunn av stor etterspørsel har Sony bestemt seg for å framskynde plateslippet til før jul, forteller Faber.

  Desember og januar er vanligvis to måneder plateselskapene skyr som pesten. Den første fordi alle platekjøperne er på ferie, og den andre fordi man må konkurrere med alle juleplatene og reutgivelsene som er spesialdesignet for å havne under juletreet.

  - Jeg er ikke bekymret for at oppmerksomheten rundt plata mi skal drukne i julehysteri, rett og slett fordi den er såpass bra, forsikrer han.

  Stolt av debuten


  «Century» er den andre plata Erik Faber gir ut. Denne gangen har han satset på et litt mer rufsete og bandpreget uttrykk. Men han er fortsatt stolt av debuten sin, «Between the Lines», som fikk blandede kritikker da den kom i fjor.

  - Noen aviser har kalt debutplata mi en flopp, da den bare solgte 13000 eksemplarer. Bare fordi det er ei popplate, så tror alle at den har kostet plateselskapet en formue å lage, men det stemmer ikke. Sannheten er at jeg og to kompiser bygde et studio i Kristiansand på dugnad og lagde hele plata sammen der. Jeg er sikker på at det er mange utgivelser både på pop- og rockefronten i fjor som kostet langt mer, og solgte langt mindre enn det jeg gjorde.

  Gleder seg til å spille


  Erik Faber er en mann som verken dveler ved skryt eller pryl. Etter å ha jobbet med musikk i over ti år har han lært at det lønner seg å fokusere framover.

  - Nå gleder jeg meg mest av alt til å spille konserter. Til dette albumet har jeg satt sammen et band som jeg øver jevnlig med. Vi legger ut på norgesturné sammen i slutten av februar. Det blir gøy å vise folk at jeg faktisk kan både synge og spille, avslutter han.

KLAR FOR NY RUNDE: Erik Faber gleder seg til å legge ut på turné i forbindelse med det nye albumet «Century».