Dristige franske kvinner

Thriller om kvinnelige sabotører i Frankrike i 1944.

Med «Krigens kaier» er Ken Follett tilbake i et stoffområde han kjenner godt. Hans forrige thrillere om andre verdenskrig har vært store suksesser, og «Krigens kaier» er en av spenningsveteranens beste bøker på år og dag.

Den britiske sabotøren Felicity «Flick» Clairet leder ei gruppe som mislykkes i å sprenge en viktig telefonsentral i Frankrike. Men Flick gir seg ikke etter første forsøk - hun vet hvor viktig det er å knekke tyskernes kommunikasjonslinjer før de allierte invaderer. Hun setter sammen ei gruppe med bare kvinner for å gjøre jobben, koste hva det koste vil.

Samtidig skal hun hanskes med en utro fransk ektemann, en kurtiserende amerikansk major og en farlig tysk etterretningsoffiser. Så farene står i kø for den unge damen.

Follett bruker mye tid på research, og er opptatt av små detaljer. Når Flick leser en artikkel om krigssigaretter i bladet Parade, kan du være trygg på at den artikkelen var på trykk i 1944.

Naturligvis har han puttet inn de forventede mengdene romantikk, så de faste Follett-leserne får det de vil ha. Noen ny «Nålen» er det ikke, men en underholdende og spennende historie om ei unik gruppe sabotører.