«Drit på draget Malin. Fittairæva, Malin.»

Dristig ungdomsroman fra Hilde Hagerup.

PRISVINNER?: Tragedie og dramatikk i Hilde Hagerups siste ungdomsroman, som er en av fem nominerte til UPrisen. Foto: ASCHEHOUG
PRISVINNER?: Tragedie og dramatikk i Hilde Hagerups siste ungdomsroman, som er en av fem nominerte til UPrisen. Foto: ASCHEHOUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Hilde Hagerups romaner følger ikke et strengt ungdomsbokskjema, der forelskelse, konflikt og opprør formidles i et funksjonelt språk.

Hagerup satser, er dristig i handling og språk, og lar aldri sjangerkrav om spenning og framdrift trampe på den litterære stemmen.

Vårløsning Nå er ikke «Alt som er galt med Georg» en prikkfri roman. Underveis melder det seg enkelte spørsmål til selve handlingen.

Men stemningen har Hagerup full kontroll på. Man kjenner forventningene, spenningen i lufta: Det er vårløsning og skarpt marslys kastes inn i klasserommet. Ute venter eventyret, inne kjeder fjortenåringene seg.

Bare én strekker hånda i været for å svare læreren. Hun som alltid gjør det. Skolelyset Malin. Irriterende Malin. Tykke Malin. «Gå og heng deg Malin. Drit på draget Malin. Fittairæva, Malin.»

Så entrer en ny skikkelse scenen, Georg.

Gammelt grums Men romanen starter ikke her. Den begynner med den voksne fortelleren, med Malin tyve år etter. Dét er rammefortellingen. Faren hennes dør, på do:

«Det er ikke så uvanlig at folk dør på badet. De skjønner at noe skal ut, men kanskje ikke at det er livet,» tenker Malin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer