Drit Purple

Det er på dager som denne man skulle ønske at rocken ble gjenstand for en kjemisk utrensking av sine dinosaurer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Seinere i høst kommer både Rod, Elton og Clapton til byens best besøkte eldresenter, og det kan sikkert bli både koselig og hyggelig for mor og far rock.

Men det var en illevarslende sesongstart for dem med seniorrabatt på Spektrum-konserter, da Purple kom trampende inn i storstua i går kveld, og kavet rundt i ureint trav i nærmere to timer.

Vandrende katastrofe

Det er 14 år siden («Perfect Strangers») Purple presterte noe av betydning på plate, og bandet har for lengst skilt lag med sitt gitargeni Richie Blackmore.

Men Spektrum-konserten var like fullt langt verre enn man på forhånd kunne frykte.

Hovedårsak: Gitarist Steve Morse, mannen som får Purple til å høres ut som et 80-tallsfiksert Deep Purple-coverband! Morse har et godt rykte i gitaristkretser, men i Purple-sammenheng blir han bare så totalt feil. Med sin endeløse gitarrunking dro han konserten inn i en sumpmyr av 80-tallsklisjeer som den aldri klarte å komme ut av.

Skremmende nok lot de fire originale - Ian Paice, Ian Gillan, Roger Glover og Jon Lord - Morse dominere konserten. Det naturlige ville jo være at Morse kom inn i folden og lærte seg å spille Purple-rock slik Purple-rock skal spilles. Men nei da, her var det Morse som skulle gjøre om Purple til en vandrende katastrofe av et bredbeint pubrock-band.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer