Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Driter jeg meg ut, skal folk få penga tilbake

- Jeg har vedvarende angst, innrømmer Otto Jespersen (46). Søndag debuterer O.J. på scenen under årets Stand Up Festival i Oslo. Men det er ikke det verste. Det verste er 4. oktober.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

4. oktober ramler nemlig busslaster av nordmenn inn på Scene West Victoria i Oslo for å se Otto Jespersen være morsom i levende live i showet «Fremad i alle retninger». Kveld etter kveld etter kveld.

- Hadde noen bedt meg stå på scenen for ti år siden, hadde jeg sagt nei tvert. Nå mente noen jeg burde gjøre det. Jeg begynner å dra på åra, så skal jeg gjøre det, må jeg gjøre det nå. Selv om jeg til tider er svært engstelig av meg, så er jeg sugen på å teste ut hvor grensene går. Nysgjerrigheten er drivkraften. Jeg vil helst slippe å sitte på gamlehjemmet og være sur på alle de andre gamlingene fordi jeg ikke tok sjansen da jeg fikk den.

Blodig alvor

Otto Jespersen sitter på en veranda i et hus i en hage på Smestad og skriver. Med ujevne mellomrom støter han ifølge seg selv ut lyder som kan likne på latter.

- Jeg ler ikke av meg selv, slår han fast.

Likevel håper han andre skal gjøre det. Eller helst av Tårnfrid, Birger, Barron Blod, Nazi-Per eller O.J. Det er de fem figurene han tar med seg fra tv til scene. Otto Jespersen blir hjemme. Likevel er den erfarne entertaineren nervøs foran høstens show på Scene West.

- Det skumle med å stå på en scene er at du er totalt avhengig av publikum. På tv har du full kontroll. Det er der angsten ligger. Skulle det verste skje - at jeg står der som en elendig skuespiller, ikke husker teksten og driter meg ut, så får heller folk få pengene tilbake. Samtidig, hvis jeg stikker fingeren i jorda, så vet jeg at jeg har noe å komme med, at jeg har en god tekst, sier han.

Skippertak

Bare den blir ferdig. I disse dager skal Jespersen spikre både søndagen og det store showet. Selvdisiplinen er heller laber.

- Hagen ser aldri så bra ut som når jeg skriver på noe.

Prøvene starter i september. Otto Jespersen skjønner enda ikke hvordan han skal komme seg inn og ut av kostymene med bare seg selv på scenen.

- Det blir utfordringen. Kanskje jeg må spille gamle radioinnslag imellom?

Tenker ikke penger

Otto Jespersen er fortsatt bundet til en kontrakt med NRK, og har ingen planer om å slutte med tv. Men for den tidligere radiomannen har overgangen vært stor; først fra radio til tv, og nå fra tv til eget liveshow.

- Da jeg begynte så jeg på meg selv som tekstforfatter. Radio var greit, for da slapp jeg å vise trynet mitt. Da noen foreslo at jeg burde prøve tv, var jeg helt uenig. Men når det viste seg å slå an får man en viss selvtillit.

Likevel tenkte Otto Jespersen «fy faen» da han så annonsen for sitt eget show i avisa tidligere i sommer. Nå er det ingen vei tilbake.

- Jeg blir litt panisk ved tanken på alle folka som skal se dette, innrømmer han.

STÅR OPP: Otto Jespersen debuterer som stand-up'er under helgas Stand Up Festival i Oslo. Og kanskje kommer Tårnfrid.