«Unnskyld, Norge»

Driter ut norske kjendiser i ny serie: - Verre enn «Klovn»

Komiker Casper Christensen avslører sitt nye tv-konsept, spilt inn i Norge.

HELNORSK: Casper Christensen har laget en ny tv-serie, kalt «Unnskyld, Norge» hvor han harselerer med nordmenn og norske kjendiser. Foto:
HELNORSK: Casper Christensen har laget en ny tv-serie, kalt «Unnskyld, Norge» hvor han harselerer med nordmenn og norske kjendiser. Foto: Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av høsten har den kjente danske komikeren Casper Christensen vært i Norge for å lage en ny humorserie, ment for både norske og danske tv-skjermer. Overfor Dagbladet avslører i dag Christensen hva som venter.

- Serien skal hete «Unnskyld, Norge». Den er villere, dummere og verre enn «Klovn». Jeg må på forhånd få lov til å beklage. Jeg spiller et virkelig rasshøl, sier komikeren på telefonen fra Danmark.

- Ødelegger livet til alle

Han og makker Frank Hvam er populære figurer i både Danmark og Norge, mest på grunn av den svært drøye pute foran ansiktet-humorserien «Klovn», og konseptets to spillefilmer: «Klovn - the Movie» og «Klovn Forever». Frank Hvam er imidlertid ikke med denne gangen.

«Unnskyld, Norge» låner mye fra «Klovn», bare at handlingen legges til Norge, forteller Christensen. Han har jobbet med konseptet i et drøyt år.

- Du møter en annen versjon av «Klovn»-Casper. Han rømmer til Norge fra Danmark etter for mange skandaler og metoo-situasjoner, og forsøker å få suksess. Men han ender bare med å ødelegge livet til alle han møter.

Norske gjester

Ifølge Christensen er det flust med norske kjendiser som stilte opp for å lage tv, og for dem som kjenner til «Klovn» vet man at en slik gjesterolle kan kreve en god dose selvironi.

Magnus Carlsen, Morten Ramm, Mia Hundvin og Petter Stordalen skal være blant de norske kjendisene som dukker opp i serien.

- Det ser ikke bra ut for dem, sier Christensen kryptisk.

- Hvorfor ville du til Norge å lage tv?

- «Klovn» gjør det bra i Norge, og vi har mye til felles. Vi ler av de samme tingene, og jeg tror det blir interessant å se om komedie kan reise over grenser på lik linje med dramaserier. Jeg tror markedet er stort, og vi kan doble seermassen bare ved å reise en time. Vi har nok isolert oss for mye, sier Christensen.

- En røff serie

- Etter «Klovn», kan vi fortsatt sjokkeres?

- Jeg tror det. Denne serien er ikke så seksuell, men den er likevel røff. Karakteren min er virkelig skamløs. Han har ingen skam i livet, og er veldig desperat etter kvinner, penger og berømmelse.

- Jeg må bare få legge til at dette ikke er meg i virkeligheten, utbryter Christensen og fortsetter:

- Det er ti år siden «Klovn» kom ut, men desto mer tid som går, desto mer tror alle jeg er som Casper i «Klovn». At jeg er en mannssjåvinistisk gris når jeg kommer inn i et rom. Jeg lover, jeg er ikke det! Jeg lever et rolig liv utenfor København med kona og barn, sier han og ler.

Morten Ramm: - Har trua

«Unnskyld, Norge» er en fiktiv dokumentarkomedie som skal sendes på TV3 og Viaplay. Serien kommer i 16 episoder à 12 minutter.

- Jeg vet ikke når premieren blir. Vi klipper fortsatt, sier Christensen.

Komiker Morten Ramm gjester serien, og forteller Dagbladet at han har trua på serien til Christensen.

- Jeg har sansen for den typen jobbing, med mye improvisasjon. Det er veldig mange norske profiler med. Jeg spiller meg selv, som liksom skal hjelpe han i Norge, men jeg har ikke helt rent mel i posen. Her kommer det en dansk fyr inn og tror han skal ta over den norske humorscenen, det går jo ikke, sier Ramm.

TV 2 sa først nei til «Klovn»

Dagbladet har tidligere skrevet at TV 2 takket nei til den siste sesongen med «Klovn», som hadde premiere på dansk tv i august.

- Vi ønsket å vise den siste sesongen av «Klovn», men ble ikke enige med rettighetshaver om en tilfredsstillende avtale. Derfor takket vi nei, sa PR- og mediesjef Jan-Petter Dahl i starten av november.

I sesong 7 har Christensen blitt sammen med norske Lene «Aqua-Lene» Nystrøm, som blant annet harselerer med skilsmissen fra Aqua-medlemmet Søren Rasted. Frank Hvam er fortsatt sammen med Mia Lyhne og har fått et barn.

- Jeg tror den nye sesongen kommer til Norge. La oss se hva som skjer. Den er helt ny og tok tid å selge i Danmark også, men nå har den gode seertall, sier Christensen.

Mandag formiddag ble det klart at TV 2 har snudd.

«TV 2 har sikret seg den siste sesongen av «Klovn». Den sjuende sesongen får premiere på TV 2 og TV 2 Sumo i februar, og i tillegg vil alle de seks tidligere sesongene bli tilgjengelig på TV 2 Sumo fra 15. januar.», skriver kanalen i en pressemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer