Dritt selger

Adam Sandler er superstjerne målt i dollar etter filmene «Bryllupssangeren» og «Big Daddy».

- Jeg liker ikke å snakke med journalister fra magasiner og aviser. Fordi det har... skjedd ting, sier Adam Sandler.

ETTER PRESS FRA MANAGERE, festivalarrangører og et stort, internasjonalt pressekorps, har Hollywoods aller nyeste melkeku, komikeren Adam Sandler, gått med på å gjøre et unntak. Han gir 1 - én - pressekonferanse til europeisk presse i forbindelse med lanseringen av filmen «Big Daddy». I hjemlandet USA har dette vært som å holde opp en rød klut foran en illsint okse. Og vær sikker, når han først gjør et unntak lurer alle på en ting: Hvorfor lar han seg ikke intervjue.

- Men jeg lar meg da intervjue! Jeg ble intervjuet så sent som i dag av en gruppe journalister. De hadde med seg TV-kamera og var veldig hyggelige, sier han og smiler keitet, den samme geipen som er blitt hans varemerke gjennom filmene «The Waterboy», «Billy Madison» og «Bryllupssangeren».

- Jeg har lest intervjuer i etterkant og oppdaget ting der som ikke virkelig skjedde, ting jeg ikke sa. Jeg er langt mer bekvem med radio og TV. Da er det langt større sjanse for at det som blir presentert publikum er det jeg faktisk sa, sier han.

SANDLER BEGYNTE å utvikle sine rollefiguerer allerede i klasserommet. Rollen som klassens klovn falt helt naturlig for ham, og som alltid: Klassen var delt mellom de som digget ham rått og de som hatet ham. Tendensen forsatte da han slo gjennom i det klassiske TV-showet «Saturday Night Live». De fleste kritikere hatet ham, og utropte ham til showets «minst talentfulle og mest barnslige» komiker. Men langt viktigere enn sure kritikker, er publikum. Mannen som nylig utga en plate med tittelen «The Longest Pee» får stadig fått nye tilhengere, spesielt blant unge menn. Etter de fenomenale publikumssuksessene «The Waterboy» og årets «Big Daddy» er han blitt medlem i «The 20 Million Club», den eksklusive gruppen filmstjerner som kan forlange rundt 160 millioner kroner for hver film de lager. Hva i all verden bruker en så mye penger til?

- Jeg har ingen anelse. Det er hyggelig å ha mye penger og vissheten om at jeg kan hjelpe en venn eller et familiemedlem som har pengeproblemer er god å ha. Men å bruke dem? Jeg har dem i banken. Her forleden spurte jeg min far om råd. Han sa at jeg godt kunne begynne med å gi ham litt penger, sier Sandler.

DET ER TING i «Big Daddy» som tyder på at Sandler begynner å bli eldre. Bevares, filmen inneholder rikelige doser med humor basert på både piss og spy- kjernepublikummet blir ikke skuffet. Men likevel er stikkord som «ansvar», «alvor» og «anstendighet»- tabuord i de fleste av Sandlers tidligere filmer- i høyeste grad tilstede. Etter å ha tenkt seg om lenge og vel bekrefter Sandler mistanken.

- Jeg forsøker å bli voksen. Jeg har faktisk lyst å bli voksen. Ti-femten ganger om dagen spør kjæresten min om når jeg har tenkt å bli voksen. Jeg tror jeg begynner å nærme meg. Nå er jeg blitt 32 og jeg oppfører meg omtrent som en gjennomsnittlig 15-åring. Neste år vil jeg antageligvis oppføre meg som en 18-åring. Før eller siden vil jeg ta igjen alderen min, sier han.

Men det er antageligvis ingen grunn til engstelse: Sandler tjener så bra at han garantert vil fortsette å produsere humor av det lavpannede slaget. Og fortsette å sky pressen.

- Yeah, sier han og nikker.

- Å sitte å snakke om meg sjøl og om mine filmer blir kjedelig i lengden. Og skal jeg være helt ærlig kan jeg ikke huske å ha hørt særlig mye interessant komme ut av kjeften min. Jeg gir ikke så mange intervjuer fordi jeg ikke har noe særlig å si. Jeg foretrekker å holde meg hjemme og sove.