Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Drittkasting

- Åpenhet er den beste medisin mot drittkasting fra bakstreverne, sier skuespiller Geir Morstad. Han er selv homofil, og mener det er ondsinnet av Kirken å ville helbrede homofile.

Torsdag gikk Jakob Margido Esp opprørt ut i Dagbladet og kritiserte kirkelederes holdninger til homofile. Nå får han støtte av mannen som du i kveld kan se som frelsesarmésoldat og familiefar i «De syv søstre» på TV2.

- Vær åpne

Geir Morstad har vært åpen homofil i tjue år.

- Åpenhet er beste medisin mot drittkasting fra bakstreverne, mener Morstad.

- De som tilbyr homofile helbredelse ønsker å skru klokka tilbake og gjøre det vanskeligere for oss. Det er vanskelig nok som det er å komme ut av skapet, sier Morstad
- Det er direkte ondsinnet at enkelte kirkeledere ønsker å helbrede oss. Ikke minst er det veldig provoserende, sier Morstad. Han mener at kjente og offentlige personer kan hjelpe mange skaphomser hvis de selv står fram.

På TV

TV-serien «De syv søstre» har kanskje begynt å endre folks holdninger.

- Jeg synes det er positivt at serien har homoseksuelle rollefigurer. At folk får se homseparet Roy og Frode i samme seng i beste sendetid aktualiserer viktige samfunnsspørsmål, mener Morstad.
- Folk får se at de lever et helt vanlig liv. Med de samme gleder, lengsler og sorger. Det avdramatiserer det å være homofil.

I disse dager er skuespilleren aktuell på Chat Noir med «Damenes aften med gutta på slep», der han imiterer blant andre Rosemarie Køhn. Men han har ikke mye godt å si om Kirkens fremste homohelbredere:

- Først lager de et helvete for homser og lesber. Så tilbyr de hjelp. De bærer ved til sitt eget bål, sier Morstad, og lurer videre på om nestekjærlighet i det hele tatt er med i deres tankegang.

PROVOSERT: Geir Morstad raser mot kirkeledere som vil helbrede homofile.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media