MOR AASES DØD: I Erik Ulfsbys nye regi på Gålå blir mor Aases død en studie i umoden mannlig selvopptatthet. Foto: Bård Gundersen / Gålåvatnet 2014
MOR AASES DØD: I Erik Ulfsbys nye regi på Gålå blir mor Aases død en studie i umoden mannlig selvopptatthet. Foto: Bård Gundersen / Gålåvatnet 2014Vis mer

Drittsekken Peer

På Gålå er Mads Ousdal sterk i rollen som vår elskede nasjonal-narsissist.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

GÅLÅ (Dagbladet): I 25 år har Peer Gynt blitt spilt på den vakreste scene som tenkes kan - utendørs i solnedgangen ved Gålåvannet. Eller alternativt i regnvær, selvsagt. Slikt gir et muligheter for godt spenn i teateropplevelsen.

Men i år demonstreres opplevelses-spennet også på kunstnerisk vis. Dette er en helt ny oppsetning av stykket, i nye scenografi, i nye kostymer, i ny regi, og med en ny Peer Gynt: Mads Ousdal. Resultatet er visuelt vakkert, men også mørkere og mer personfokusert. Dette er den Peer vi nødig ser i speilet uten raskt å fortelle oss selv en skrøne.

Oppsetningen er også sommerjobb for teatersjefer: Regien er ved Det norske teatrets Erik Ulfsby, scenografien er av Arne Nøst fra Rogaland Teater. Ulfsby er god på visuelt effektiv utnyttelse av grupper i scenerommet, der brudd og vendepunkter i dramaturgien er i fokus. Samtidig er folkeliv og koloritt dempet ned, nesten strippet  Dette er en ensom Peer. Og det med god grunn.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn