Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Drittsekkrap

The Game er en dust, men man trenger ikke å være sympatisk for å lage en bra plate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: The Game liker å blære seg. Han namedropper mer enn John Arne Riise, har et skrytenivå som ikke likner grisen og framstår ikke alltid som den skarpeste kniven i skuffen. Men samtidig er han ikke redd for å legge seg flat for sine gamle helter. Compton-gutten idoliserer nittitallets nihilistiske vestkystrap og har en NWA-tatovering på kroppen. Ja, på «California Vacation» hinter han til og med at sexen var bedre på nittitallet ( «Drop to your knees and give me head like it\'s 94» ).

Fascinerende

Men selv om The Game er en dust - eller kanskje nettopp fordi han er det - er andrealbumet «Doctor\'s Advocate» blitt farlig fascinerende plateprodukt. Med hjelp fra gullgutter som Scott Storch, Hi-Tek og Kanye West har The Game lagd en skive som glitrer av nittitallsgrep og syder av desperasjon. Sosialrealisme The Game er blitt en mye bedre rapper siden fjorårets «The Documentary» og forteller historier som oser av tvetydig sosialrealisme. Vi får oppvekstskildringer som forklarer guttens desperate behov for å både bli popstjerne og beholde kreden. Vi flirer litt av The Games insistering på å namedroppe og oppkalle albumet etter Dr. Dre, som ikke er med på plata, men ender også med å beundre guttens evne til å ikke gi opp. Fordi desperasjonen skinner igjennom på gangsterrimene, er «Doctor\'s Advocate» blitt et av årets ærligste rapalbum. Endelig får vi se hvor sinnssykt vondt det kan være å prøve å bli rapstjerne - men ikke helt få det til. Og da er det bare et pluss at produksjonen er tettere enn Oslo kretsfengsel og at den Junior Reid-gjestende og miltraljøseliknende «It\'s Okay (One Blood)» er årets rapsingel.

Hele Norges coronakart