Drive-in-teater i Oslo

Med egen bilutleie for deg som ikke har bil.

(Dagbladet.no) - Vi deler ut biler til dem som ikke har, forteller Hilde Madsø Jacobsen, produksjonsmedarbeider på teaterstykket som skal settes opp på en parkeringsplass ved Akerselva.

Det er nok ikke en helt typisk amerikansk popcorn-drive-in- med lett underholdning som møter publikum i Oslo.

- Vi har fått støtte fra Kulturrådet, og vi bruker en helt vanlig parkeringsplass. Teaterstykket blir fremført noen dager, og så blir drive-in\'en en parkeringsplass igjen.

Siden drive-in er nytt i Norge, har arrangørere sett seg nødt til å utarbeide egne regler for oppførsel, noen mer innlysende enn andre. Publikum oppfordres for eksempel til å ha på seg sko når de ikke oppholder seg i kjøretøyet, og det er ikke lov til å grille, tute eller å sitte på biltaket.

Reglementet sier likevel ingenting om hvorvidt det er lov til å kline i bilen under drive-in-forestillingen.

Performance på telefon

Stykket har premiere neste uke.

- Dette er en slags kombinasjon av teater og performance. Stykket begynner allerede når du ringer for å bestille billetter og blir møtt av en engelsktalende telefonsvarer, forklarer Jacobsen ivrig.

Drive-in-tradisjonen tro blir det også snacks på publikum, og teatertruppen lover - eller truer - med å servere pølser non-stop.

- Pølser hører med, men det er ingen tvang, humrer Jacobsen.

Lyden overføres på radio på lokalradio FM 107,3 og kan også høres av de av Grünerløkkas beboere som ikke bivåner stykket.

- Lyden er en selvstendig del av forestillingen, og stykket foregår delvis på engelsk. Handlingen er forresten ikke helt ferdig, og kunstner Claire de Wangen utvikler stykket løpende sammen med de 7 skuespillerne. Det er et ganske surrealistisk stykke som ikke føler et vanlig hendelsesforløp, smiler Jacobsen hemmelighetsfullt.

IKKE GLEM BENSIN: Teater-drive-in kommer til Norge - med egen bilutleie for deg som ikke har bil.