Drivende og språksterk krim fra James Lee Burke

«Blikktakblues for New Orleans» er en perspektivrik fortelling om naturkatastrofen og mellommenneskelige relasjoner i den amerikanske byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Etter at Vigmostad & Bjørke så seg nødt til å trekke førsteopplaget av James Lee Burkes «Blikktakblues for New Orleans» fra markedet på grunn av omfattende feil, er nå en ny utgave som er langt mindre skjemmet av mangler (selv om stavefeil stadig er der) i bokhandlene.

Den sekstende boka med etterforsker Dave Robicheaux i hovedrollen, handler like mye om den ytre som om den indre natur: Lee Burke skriver fram det reneste dommedagsbilde av New Orleans etter orkanen Katrinas herjinger. I kjølvannet av de voldsomme skadene og de menneskelige lidelsene, har alskens banditter gode dager: En narkoman prest forsvinner, et herskapshus robbes. To unge kriminelle blir selv skutt. Hendelsene henger sammen på en måte det blir Robicheaux’ oppgave å finne ut av. Snart dukker også en besteborgerlig forsikringsagent med en plaget datter opp, etterfulgt av en mystisk, skremmende mann som stadig henvender seg til Robicheaux’ egen familie, og flere lik.

Naturkrefter

Sammen med sin faste følgesvenn gjennom mange bøker, Clete Purcel, som i likhet med Robicheaux selv er en alkoholisert Vietnam-veteran med en vanskelig barndom bak seg, fører etterforskningen ham gjennom et engasjerende persongalleri og et orkanrammet New Orleans som likner mer på helvete enn på den rett nok lastefulle «Babylons store skjøge» han trodde han kjente.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer