Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Drivende politithriller

Kremen av franske skuespillere møtes i politiaction i særklasse.

FILM: Fransk films to desidert største stjerner, Gérard Depardieu og Daniel Auteuil, er rivaler på liv og død i «Mellom fiender». Regissør Olivier Marchal er selv forhenværende politimann, og i sjangeren politithrillere er denne filmen i en klasse for seg.Intrigen skal være bygget på en autentisk historie til et medlem av spesialavdelingen BRI ved det parisiske politihovedkvarteret 36 Quai des Orfèvres. Her spiller Daniel Auteuil BRI-mannen Leo Vrinks, kjent for å føle seg mer hjemme blant skurker, horer og tystere enn blant opp- og fremadstormende kolleger som streber etter flere stjerner på uniformen. I sistnevnte kategori finnes Denis Klein (Depardieu) som en gang i tida har hatt et forhold til Vrinks kone. Nå leder han en rivaliserende politiavdeling i jakten på en bande ransmenn som har spesialisert seg på verditransporter og har ni liv på samvittigheten.Både spaningsscenene og konfrontasjonene mellom politifolk og ranere er drivende av action og tempo, og dessuten så uforutsigbare at man blir sittende ytterst på stolsetet og klamre seg fast. Men det som imponerer mest i filmen, er utviklingen av de to hovedfigurene og deres ulike ambisjoner og rettferdighetssans. Depardieu er strålende som mannen som slites mellom macholyst på makt og forakt fra menige politifolk, men Daniel Auteuil overskygger ham i denne sammenheng som rolig, innbitt hevner. Ikke før i siste bilde skjønner man hvor dette bærer hen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling