MYSTISK MANUS: Den franske filosofen Roland Barthes, fotografert i 1979, et år før han døde etter å ha blitt påkjørt av en bil. I Laurent Binets nye roman hadde han med seg et mystisk manuskript som forsvant fra vesken hans etter at han var kjørt ned. Saken etterforskes av en politimann og en ung student, som følger sporene etter manuskriptet til USA og Italia, mens gangstere og terrorister lurer i kulissene. Foto: Scanpix/Dagbladet
MYSTISK MANUS: Den franske filosofen Roland Barthes, fotografert i 1979, et år før han døde etter å ha blitt påkjørt av en bil. I Laurent Binets nye roman hadde han med seg et mystisk manuskript som forsvant fra vesken hans etter at han var kjørt ned. Saken etterforskes av en politimann og en ung student, som følger sporene etter manuskriptet til USA og Italia, mens gangstere og terrorister lurer i kulissene. Foto: Scanpix/DagbladetVis mer

Driver gjøn med franske filosofer i lekende thriller

Anmeldelse: Avslører akademisk jåleri og forfengelighet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Den franske forfatteren Laurent Binet (43) debuterte i 2001 og slo igjennom ni år seinere med romanen «HhhH» (2010), som ble utgitt i Gyldendals fornemme XS-serie i 2012.

Boka handlet om drapet på nazi-lederen Reinhard Heidrich i Praha i 1942, men dreier seg også om forholdet mellom språk, virkelighet og romankunst.

Hvorfor døde Barthes?

Det gjør i høyeste grad også «Språkets syvende funksjon», en frisk og vilter kriminalroman. Utgangspunktet er filosofen og litteraturkritikeren Roland Barthes, som døde i 1980 av skadene etter en påkjørsel i Paris. Dette er i overensstemmelse med fakta, men hos Binet blir Barthes? død utgangspunkt for en ellevill raljering med franske motefilosofer og filosofisk gravalvor.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn