Driver gjøn med franske filosofer i lekende thriller

Anmeldelse: Avslører akademisk jåleri og forfengelighet.

MYSTISK MANUS: Den franske filosofen Roland Barthes, fotografert i 1979, et år før han døde etter å ha blitt påkjørt av en bil. I Laurent Binets nye roman hadde han med seg et mystisk manuskript som forsvant fra vesken hans etter at han var kjørt ned. Saken etterforskes av en politimann og en ung student, som følger sporene etter manuskriptet til USA og Italia, mens gangstere og terrorister lurer i kulissene. Foto: Scanpix/Dagbladet
MYSTISK MANUS: Den franske filosofen Roland Barthes, fotografert i 1979, et år før han døde etter å ha blitt påkjørt av en bil. I Laurent Binets nye roman hadde han med seg et mystisk manuskript som forsvant fra vesken hans etter at han var kjørt ned. Saken etterforskes av en politimann og en ung student, som følger sporene etter manuskriptet til USA og Italia, mens gangstere og terrorister lurer i kulissene. Foto: Scanpix/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den franske forfatteren Laurent Binet (43) debuterte i 2001 og slo igjennom ni år seinere med romanen «HhhH» (2010), som ble utgitt i Gyldendals fornemme XS-serie i 2012.

Boka handlet om drapet på nazi-lederen Reinhard Heidrich i Praha i 1942, men dreier seg også om forholdet mellom språk, virkelighet og romankunst.

Hvorfor døde Barthes?

Det gjør i høyeste grad også «Språkets syvende funksjon», en frisk og vilter kriminalroman. Utgangspunktet er filosofen og litteraturkritikeren Roland Barthes, som døde i 1980 av skadene etter en påkjørsel i Paris. Dette er i overensstemmelse med fakta, men hos Binet blir Barthes? død utgangspunkt for en ellevill raljering med franske motefilosofer og filosofisk gravalvor.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer